Ubica Tomislav Petrović postat će slobodan čovjek!?

2 630

Tužilaštvo Tuzlanskog kantona, a na osnovu upute Vrhovnog suda FBiH da se Tomislav Petrović, šesterostruki ubica iz Gornje Lipnice prisilno smjesti u psihijatrijsku ustanovu na godinu dana, pokrenulo je vanparnični postupak da se Petroviću u potpunosti oduzme poslovna sposobnost.

Glavna rasprava biće održana u srijedu pred Općinskim sudom u Tuzli kako bi se odlučilo o njegovoj daljoj sudbini te gdje će biti smješten, budući da je opće poznata činjenica da nadležne institucije odbijaju njegov smještaj na području Tuzlanskog kantona pravdajući se nepostojanjem adekvatnih kapaciteta i potrebnih uslova.

Jedina adekvatna ustanova za njegov smještaj je psihijatrijska bolnica u Sokocu iz koje također ističu da nemaju dovoljno kapaciteta.

Ono što je posebno zabrinjavajuće jeste činjenica da će svake godine Centar za socijalni rad morati davati saglasnost za produženje njegovog smještaja za godinu dana a na osnovu preporuke psihijatrijske ustanove u kojoj bude smješten inače bi se Petrović mogao naći na ulici kao slobodan čovjek.

(SodaLIVE.ba/RTVSlon)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Iraq

Znaci prvo ce dobiti pemziju jer mu se oduzima poslovna sposobnost a onda ce na slobodu..iz ovog ce mnogi izvuci pouku da se ubijanje nevinih ljudi itekako isplati.Da nije tuzno bilo bi smijesno

jedna

Nigdje k'o u Bosni…

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x