U više gradova u BiH u toku jedna od najvećih akcija združenih policijskih snaga

1 473

Po nalogu Tužilaštva BiH, od ranih jutarnjih sati u više gradova u BiH, uključujući Brčko, Bijeljinu, Banjaluku, Odžak, Čelić, Doboj i Prnjavor, združene policijske snage provode jednu od najvećih akcija usmjerenu na otkrivanje i krivično gonjenje osoba osumnjičenih za krivična djela organiziranog kriminala, neovlaštenog prometa opojnih droga, neovlaštenog prometa oružjem, vojnom opremom i proizvodima dvojne namjene.

Akcija uključuje 100 pretresa u više gradova u BiH sa ciljem otkrivanja i krivičnog procesuiranja osoba osumnjičenih za organizirani kriminal, saopćeno je iz Tužilaštva BiH. Tužitelji iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH, nalaze se na terenu i koordiniraju rad policijskih snaga.

U akciji sudjeluju policijski djelatnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, koje je nositelj policijskih aktivnosti, policijski djelatnici MUP-a Federacije BiH, te MUP-a Brčko Distrikta, a asistenciju pružaju i policijske snage nadležnih kantonalnih MUP-ova na području Federacije BiH. Akcija uključuje pretrese više objekata i vozila koje koriste osumnjičeni, a u akciji je uhapšeno više osoba.

Nakon provođenja akcije, osumnjičeni koji su uhapšeni biće predati postupajućim tužiteljima koji će ispitati osumnjičene, te nakon toga odlučiti za koliko osumnjičenih će uputiti prijedlog za određivanje mjere pritvora. Današnja akcija rezultat je dugotrajnog i napornog policijskog i tužiteljskog rada, te predstavlja odlučan korak Tužilaštva BiH i policijskih agencija u BiH u borbi protiv organiziranih kriminalnih skupina koje djeluju u više gradova BiH, navodi se u saopćenju Tužilaštva BiH.

(SodaLIVE.ba/FTV)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Iraq

makar je krenulo pa vidjecemo kako ce ispast

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x