U narednim danima moguća je povišena emisija čvrstih čestica

7 616
Shodno članu 15. Zakona o zaštiti zraka (Službene novine Federacije BiH, br. 33103) obavještavamo da smo dana 06.07.2010.godine u 12.,30 sati sati krenuli  remontom elektrofilterskog postrojenjakotla broj 7.
U narednim danima moguća je povišena emisija polutanata (čvrstih čestica) u atmosferu iz kotlovskih postrojenja.
Obrazloženje:
Zbog planiranog remonta elektrofilterskih postrojenjana kotlovima broj 6 i 7 u TE SSL-a dana 06.08.2010.godine u 12:30 došlo je do isključenja elektrofilterskog postrojenja kotla broj 7 iz sistema, tako da izduvni gasovi i jednog i drugog kotla idu preko elektrofilterskog postrojenja kotla broj 6.
U narednom periodu dok traje remont moguća je povišena emisija polutanata (čvrstih čestica) u atmosferu iz kotlovskih postrojenja.
Stoji u saopštenju Fabrike sode Lukavac koje je upućeno na adrese: Federalno ministarstvo okoliša i turizma, Federalna uprava za inspekcijske poslove, Kabinet Općinskog načelnika, Općinski štab CZ, SodaLIVE.ba i RTVLukavac.
(SodaLIVE.ba)
0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
7 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
čistizrak

I šta dalje, upozore par institucija da će nas ovih dana petostruko više trovat i nikom ništa. Turci obavijestili javnost da će nas trovat a mi zahvalni da su nas upozorili. Ma pun nam je ….. i Turaka i sode i saopštenja za remont, pa nismo mi Kurdi da nam rade što hoće. KUPILI STE SSL KUPITE I FILTERE PO SVJETSKIM STANDARDIMA ! KUPILI STE I OBAVEZE A NE SAMO FABRIKU NISMO MI STOKA VEĆ LJUDI…INSANI…

Joker

Ima li ovdje nesto novo?!?Svako jutro se probudim,pogledam prema Sodi..ne izlaze cestice iz dimnjaka nego BLATO!Sad ko fol neki filteri,povecano ovo-ono..bla bla -.-!Prazna prica,za god. dana imat cemo crni snijeg a ne bijeli….

ZAK 7

ZAK 7 Pa dobro gospodo Turci, kad ste već toliko sredstava uložili u unaprijeđenje proizvodnoga procesa i modernizovali proizvodnju,što se da vidjeti iz brojnih napisa,zašto ne preselite ŠIŠU u Turkiš pa neka Vam tamo pročišćava zrak.I taj vaš remont koji navodno traje od 06.08. o.g. mogu uvažit samo neinformisani.Vaš remont ako je zaključiti prema gustom dimu iz Vaših dimnjaka još kojekakvih rupa,koji sada obavija cijeli grad traje cijelo vrijema od kako ste počeli sa modernizacijom fabrike.Za one koji ne vjeruju,neka bace pogled na vašu smrdaru /jer Vi ,poput GIKIL-a, sve nas više trujete i raznim sr…… koja se manifestuju kao razni smradovi kakvih nikada Lukavac nije imao iz tog pravca, bar za vakta stare FSL koja je radiala sa zastarjelom opremom, ali ovakva g….. nismo gutali.Poranite gospodo Lukavčani,pa da vidite kako Lukavac zorom izgleda a isto je i u kasnim noćnim stima kada je građanstvo uglavnom usnulo,uglavnom sa otvorenim prozorima.Međutim, ovaj bezobrazluk sve više uzima maha kao što uzima i svoj danak u žrtvama,tako da već mjesecima svakodnevno možemo vidjeti guste oblake dima koji kaoda prkose učesnicima nedavnih protesta..Mogu slobodno konstatovati da se stanje poslije protesta znatno pogoršalo,čak se neki povode za ovakvim bezobrazlucima iz SSL-a,pa uzimaju sebi za pravo… Read more »

padobranac

zivio govornik! samo zvati ravnogorce i bracu vehabije-selafije, pa napravit proboj na vozucu, hocu reci gikil, nakon cega bi sve slobodne jedinice stegnule obruc oko fsl, i fcl, koji bi bili primorani da poloze oruzje pred najezdom oslobodioca.
zivio cist zrak i sloboda disanja!

Dzeko

Hvala Dzevade sto si nam doveo trovace.Nacam se da nije bilo dzaba.Pa Bingo,Omegu,Vf…Vauuu.Svaka cast.Dabogda ti zatrebalo ***.Ili ces i ti kao Sejo preseliti u Tz.

lolo bosanac

svaki komentar suvisan,spremajte pare zna se za sta posto puno kosta. lolo bosanac

meho

,,turska je nasa majka-voli da kaze jedan efendija,a sjedi u vikendici na cistom zraku.
turci i filteri.turci i tehnika.hajde molim te ,oni su samo znali da jasu konje .

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x