U martu “krimolovci” pozvani 685 puta

0 248

Tokom marta ove godine policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su registrirali 685 poziva na telefonskoj liniji “krimolovci” od kojih je 221 ocijenjen neozbiljnim. U tom periodu od građana su zaprimljene 64 korisne informacije o počinjenim ili planiranim krivičnim djelima, te o njihovim počiniocima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko izvještaja.Najveći broj informacija se odnosio na autokriminal (10), te krivična djela korupcije i krivična djela protiv službene i druge odgovorne dužnosti (9) i neovlašteno držanje oružja ili eksplozivnih materija (9).

Od ukupnog broja korisnih informacija 57 ih je zajedno sa izvještajima proslijeđeno na daljnje postupanje nadležnim policijskim organima u BiH, dok se sedam informacija odnosilo na krivična djela iz nadležnosti SIPA-e.

Od nadležnih policijskih organa u izvještajnom periodu pristigle su 84 povratne informacije na osnovu kojih je utvrđeno da je nadležnim tužilaštvima dostavljeno sedam izvještaja o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocima, dok su četiri izvještaja dostavljena na ocjenu, a podnesena je i jedna prekršajna prijava. Policijski službenici SIPA-e su građanima koji su pozivali telefonski broj “krimolovci” 080 020 505 dali 400 savjeta.

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x