U d.o.o ˝Sinbra˝ pronađeno 2125 kg neispravnog mesa

2 4.636

IlustracijaSanitarna inspekcija Službe za inspekcijske poslove Općine Tuzla  je prilikom vršenja redovnog inspekcijskog nadzora kod firme d.o.o ˝Simbra˝ u naselju Ljepunice pronašla oko 2.125 kg ovčijeg mesa za koje je mikrobiološkom analizom utvrđeno da je higijenski neispravno.

Prema informacijama iz Službe za inspekcijske poslove Općine Tuzla u prometu u supermarketu d.o.o ˝Sinbra˝ sanitarni inspektori su pronašli zamrznuto ovčije meso u količini od 125 kg za koje je postojala osnova sumnje da je higijenski neispravno. Osim navedene količine u prometu, u magacinu ove firme pronađeno je još 2.000 kg istog ovčijeg mesa, te su radi provjere higijenske ispravnosti uzeti uzorci na analizu koja je rađena u Zavodu za javno zdravstvo TK. Rezultatima mikrobiološke analize je utvrđeno da je ovčije meso higijenski neispravno, te je rješenjem sanitarnog inspektora naloženo uništenje istog.

Sanitarna inspekcija Službe za inspekcijske poslove općine Tuzla kontrolu je vršila na osnovu odredbi Zakona o sanitarnoj inspekciji, Zakona o zdravstvenoj ispravnosti životnih namirnica i predmeta opšte upotrebe, kao i Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

Upozoravno stanovnike Puračića da obrate pažnju prilikom kupovine u supermarketu u Puračiću a koji je u vlasništvu “Sinbra” d.o.o.

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Dado

Davno je primijeceno da ima stvari , kojima rok valjanosti nije validan …

otpisani

Ovo mi mirise na dojavu konkurencije,u svakom slucaju velika pohvala za inspekcije.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x