U Bihaću se srušio avion

2 683

Ekipa državne Agencije civilnog zrakoplovstva iz Sarajeva rano jutros u Bihaću počela je sa uviđajem na mjestu gdje je sinoć u 19:20 sati na kuću Mirsada Buljubašića pao mali sportski avion, pri čemu je poginuo njegov pilot Jasmin Fazlić.

Njemački avion marke “Mooney” iz još uvijek nepoznatih razloga srušio se na dio kuće u kojoj nije bilo nikoga, ali je izazvana velika materijalna šteta.

Iz MUP-a Unsko-sanskog kantona saznajemo da je avion trebao sletjeti na bihaćki sportski aerodrom Golubić, ali je za 4,5 kilometra preletio odredište. Prema prvim informacijama letjelica kojom je upravljao Fazlić bila je u ispravnom stanju.

Medicinsko osoblje na mjestu nesreće u ulici Hasan-paše Predojevića pronašlo je samo jedno tijelo, iako se u početku sumnjalo da je sa Fazlićem bila i supruga.

Fazlić, Bišćanin sa adresom stanovanja u Njemačkoj, privatnim avionom poletio je sa aerodroma u Banjoj Luci.

Vlasnik kuće u koju je udario radi u Sloveniji, a njegova supruga i sin nisu bili u tom dijelu kuće. Mjesto gdje je avion pao gusto je naseljeno, a u toku pada, prema riječima očevidaca, puhao je jak južni vjetar.

Tužilaštvo USK će u saradnji sa Agencijom civilnog zrakoplovstva obavit će uviđaj, a bit će urađena i odbukcija tijela stradalog.

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
LOGCAP III

Sve se nema a privatni avioni se lete….

ja

sreca u nesreci (ako se moze tako reci)….obzirom da je avion pao u gusto naseljeno podrucje,prava je sreca da nikoga nije bilo u tom dijelu kuce i u blizini kuce,inace ovaj dogadjaj bi imao puno vise zrtava…

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x