Tuzlanski list za ličnost godine proglasio Jadranku Kosor

0 901

U povodu obilježavanja treće godišnjice, Tuzlanski list, po već ustaljenoj praksi, dodjeljuje priznanja i nagrade osobama iz Bosne i Hercegovine i regije. U izboru čitatelja, redakcije i menadžmenta, za osobu godine izabrana je Jadranka Kosor, premijerka Republike Hrvatske.

Na prigodnoj svečanosti, koja je održana noćas u Kristalnoj dvorani Hotela Tuzla, laureatima su dodijeljene plakete i priznanja.

Najuspješnijim političkim ličnostima, privrednicima, umjetnicima, i drugim uspješnim pojedincima i kolektivima, čiji je rad ostavio traga u protekloj godini recesije, a koji su izabrani za dobitnike priznanja Tuzlanskog lista dodijeljene su plakete i priznanja.

Dobitnici ovogodišnjeg priznanja su Jadranka Kosor, ličnost godine u regiji zapadnog Balkana, Sulejman Tihić, predsjednik SDA BiH i Doma naroda Skupštine BiH najbolji je političar u BiH, dr. Zlatko Lagumdžija, predsjednik SDP BiH, dobuio je priznanje za doprinos međunarodnoj afirmaciji BiH, dr. Dragan Čović, predsjednik HDZ BiH, najkooperativniji je političar u BiH, Vlada FBiH dobila je priznanje za doprinos monetarnoj disciplini i za uspješne pregovore sa MMF-om, dr. Svetlana Cenić, profesor Banjolučkog univerziteta, dobila je prizanje za borbu protiv korupcije u BiH, Mijo Krešić, zamjenik ministra sigurnosti BiH, za doprinos sigurnosti BiH, dr. Denis Bećirović, potpredsjednik Kluba SDP-a BiH u Zastupničkom domu Skupšine BiH, za odbranu i afirmaciju državnosti BiH.

Zdravko Krsmanović, načelnik Opštine Foča, proglašen je najboljim načelnikom u Republici Srpskoj, Asim Sarajlić, načelnik Općine Vogošća, najbolji načelnik u FBiH, Hrvoje Vojković, predsjednik Uprave CROATIA osiguranja, najbolji je menadžer u regiji, Nihad Imamović, predsjednik ASA Hollding, najbolji menadžer u FBiH, Rešad Husagić, direktor Rudnika “Kreka”, najbolji menadžer u Tuzlanskom kantonu, mr. Almazaga Ćatović, najuspješniji promotor turizma, Enis Bešlagić najbolji je glumac, Halid Bešlić, estradna ličnost godine te Miren Aljić novinar godine Tuzlanskog lista.

(FENA)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x