Tuzla je zvanično svjetski rekorder u najmasovnijem valceru

2 690

Tuzla je postala grad-rekorder i BiH dom Guinnessovih rekorda. Sada je zvanično stigla potvrda od Guinnessa: Tuzla i Radio Kameleon su po drugi puta ušli u Guinnessovu knjigu rekorda.

Sjajan event u izvedbi agencije Colosseum učinio je da 07. Maja Tuzla bude srce Evrope:1510 registriranih plesnih parova oborilo je Guinnessov rekord u najmasovnijem bečkom valceru.

Tvorac ideje Valcera Zlatko Berbić ističe: “Ovo je sigurno najljepša priča koja je ispričana ove godine.Bosanski šarm i evropski način promocije je slika koja danas obilazi planetu. Ovo je naš PR, istinskih Evropljana.Pokazali smo svijetu da mi nismo onakvi kakvima nas često drugi žele prikazati u negativnom kontekstu.Ovo je Bosna i Hercegovina! Ponosna i uspravna!”

Nijedan političar niti ambasador naše zemlje ne mogu uraditi ono što je 07. Maja uradio Radio Kameleon. U obaranju Guinnessovog rekorda, počasni partner je bila Austrijska ambasada zajedno sa austrijskim ambasadorom u BiH dr.Donatus Koeck koji je tu noć također zaplesao. „Evropska kultura a naročito bečki valcer i muzika stvari su koje povezuju cijeli svijet. Ovaj projekat je stvorio jednu sasvim drugačiju sliku Bosne i Hercegovine”, rekao je Koeck.

Projekat obaranja Guinnessovog rekorda u najmasovnijem bečkom valceru ideja je za koju je Radio Kameleon dobio priznanje Evropskog pokreta u BiH za najbolji evropski projekat godine. Evropski pokret u BiH je bio jedan od počasnih partnera ovog projekta. Predsjednik Evropskog pokreta u BiH Predrag Praštalo je rekao: „Detaljnije ću upoznati partnere u Evropskom parlamentu sa ovim projektom, pozitivnim impulsima koje on šalje a sve u namjeri da im se da argument više za raspravu na sjednicama Parlamenta o potrebi što skorijeg ukidanja viznog režima građanima BiH.“

Na samoj organizaciji ovog eventa je radilo 250 ljudi. Veliku podršku projektu su dali STAGE ART iz Bihaća, zatim Mirnovec iz Čitluka. Gosti su pristizali iz svih dijelova BiH, Pale, Banja Luke, Zenice, Mostara. Nažalost, najveći državni operateri poput telekoma i ovaj put već tradicionalno nisu prepoznali ovu priču za vlastitu promociju. Počasni partneri projekta pored Austrijske ambasade i Evropskog pokreta u BiH bili su i Univerzitetski plesni klub Tuzla i Univerzitet u Tuzli. Pokrovitelji projekta su bili grad Tuzla, grad Sarajevo, Ministarstvo Obrazovanja, nauke i kulture Tuzlanskog i Sarajevskog kantona.

Lukavački info portal – SodaLIVE.ba bio je medijski pokrovitelj ovog događaja.

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
meho

lijepa vijest i akcija Tuzlaka ,da barem na trenutak zaborave realnost zivota.mene bi vise radovala npr. ovakva vijest ( Tuzla usla u knjigu-rekorda):U Tuzli najmanji procenat nezaposlenosti i kriminala.

Daj uho svakome, malo kome glas

Imal kakve koristi od ovoga?

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x