Nastavlja se trovanje građana

14 1.138

Zbog planiranog remonta elektrofilterskih postrojenja na kotlovima broj 6 i 7 u TE SSL-a dana 06.08.2010.godine u 12:30 došlo je do isključenja elektrofilterskog postrojenja kotla broj 7 iz sistema, tako da izduvni gasovi i jednog i drugog kotla idu preko elektrofilterskog postrojenja kotla broj 6.

U narednom periodu dok traje remont moguća je povišena emisija polutanata (čvrstih čestica) u atmosferu iz kotlovskih postrojenja.

Ovo je Sisecam Soda Lukavac, 20.8.2010. u 19:21. Ne smijemo ni zamisliti kakvo je stanje tokom noći.

Pa do kada više gospodo!?

Hvala našem posjetitelju što nam je poslao fotografije.

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
14 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
....

Kao da je potrebno da se vidi po slikama da nas truju ??? Dovoljno je samo što izadjemo iz kuce i udahnemo jednom i skontaš 😉

doom

Ma najgore sto ne moras izac ni iz kuce. To ulazi i u kucu, a nemam pojma kako???\’ Crne se stvari, knjige, zid pored prozora uzas… I ja se pitam dokle vise :S:S

gastarbajter

imamo zakone, imamo inspekcije al imamo i politicare koji nista ne rade,a imaju dobre plate ali i to im nije dosta nego opet sa strane pinkica za ovo pinkica za ono.Dokle ovako? Jos jedno 100g jer toliko treba da politicar koji je krkan postane gospodin ili da stoka od naroda digne glas ili se pokrene da uradi nesto da bi mu bilo bolje

gastarbajter

imamo zakone, imamo inspekcije al imamo i politicare koji nista ne rade,a imaju dobre plate ali i to im nije dosta nego opet sa strane pinkica za ovo pinkica za ono.Dokle ovako? Jos jedno 100g jer toliko treba da politicar koji je krkan postane gospodin ili da stoka od naroda digne glas ili se pokrene da uradi nesto da bi mu bilo bolje

eee

Gospodo sad ce predizborni skupovi pa izvolite postaviti i koje pitanje o zastiti zivotne okoline. Kad pocnu zapaljivi govori koje narod najvise voli, a vi ih prekinite pitanjem tipa: “je l tvoje dijete boluje od raka pluca zbog Sode i Koksare?”

Denal

Sto turci u svojoj drzavi ne izbacuju ova govna u zrak, vec su nasli drzavu u kojoj nista ne funkcionise pa mogu raditi sta hoce. Pa zar se i u njemackoj, austriji ili negdje drugo na ovaj nacin vrsi remont filtera?

Zabranjeno ime

jooj jeste vise dosadni sa ovim….ovo mora da je neko iz OPOZICIJE….koda ce te sta rijesiti bgt time sto postavlja te ove slike..:)…bolje da ste stavili slike od ekrema jevrica nego ovo…ha ya

meho

crni humor je ovo sto oni objavljuju:došlo je do isključenja elektrofilterskog postrojenja kotla broj 7.ko imaju 100 filtera!

lafinaju da svaki koto ima filter?ne vjerujem da i jedan filter ispravno radi?

meho

ja sam prije nekoliko godina radio u priblizno slicnom sektoru u austriji,pa evo kako to kod njih,pa vjerovatno u velikom dijelu Evrope funkcionise: oni imaju takozvano ,,trziste za ispustanje otpadnih gasova,kao npr. CO2 u zrak\’\’.Znaci njihove fabrike sa dimnjacima kupuju ili preprodaju ova prava za ,,trovanje\’\’ okoline. Ko ispusti previse ,naravno bice kaznjen,tako to kod njih funkcionise.Postoji neki ,,Kjoto-protokol\’\’,koji su potpisale veliki broj drzava i to je njim regulisano koliko jedna drzava smije prljavstine i otrova u zrak da ispusti..Naravno BiH nije njegov potpisnik ili?Svaka drzava,regija,grad ima neku granicu koju ne smije da preskoci,inace slijedi novcana kazna. E sad imamo novih i starih fabrika.Nove fabrike imaju dobre filtere i izbacuju daleko manje otrova nego sto smiju od starijih sa starom tehnologijom.Onda one ovaj visak sto neizbace,jer imaju dobre filtere,prodaju nekoj staroj fabrici koja izbacuje otrove preko dozvoljene granice. Ako Cementara npr. manje ,,otrova\’\’ izbacuje nego Soda , onda smije Soda vise da se zapusi,nego sto joj je zakon o zastiti okoline to dozvolio( vjerovatno i neki ministar).Ali samo pod uslovom da Soda plati Cementari za njen kontigent ,koji ona ne trosi jer ima dobre filtere.Kroz kupovinu od Cementare,sada smije Soda da se pusi do mile vplje,a da ne bude kaznjena?… Read more »

meho

evo ja imo vremena pa ovu gospodju ( ne znam kojoj stranci pripada?) pronasao:mozda bi ona trebala malo da odje u Lukavac i udahne lukavacki zrak?hajde da joj napisemo koji email i posaljemo malo slika. MINISTARSTVO PROSTORNOG UREĐENJA I ZAŠTITE OKOLICE Adresa: Aleja Alije Izetbegovića , Tuzla Tel.: ++ 387 (0) 251-293, 251-292; Fax: 251-292; e-mail : minpuzo@tk.kim.ba MINISTAR: Jadranka Miraščić Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okolice vrši upravne i druge stručne poslove koji se odnose na: planiranje, izgradnju i uređenje zemljišta na kantonalnom nivou; pripremu, provođenje i primjenu prostornog plana Kantona; usaglašenost prostornih planova općina sa prostornim planom Kantona i planova posebnih područja od interesa za Kanton; izradu urbanističkih planova Kantona, urbanističkih redova Kantona, regulacionih planova i druge urbanističko-planske dokumentacije kojom se uređuju uslovi i način za plansko korišćenje prostora, izgradnju naselja i objekata od interesa za Kanton, zaštitu i unapređenje okolice, određuju organi za njihovo provođenje i utvrđuju urbanističko-građevinske mjere zaštite stanovništva i materijalnih dobara od elementarnih nepogoda i ratnih djejstava, te predlaže propisivanje sankcija za povredu odredaba za provođenje navedenih dokumenata; iskorišćavanje prirodnih bogatstava (voda, šuma, ruda i minerala, poljoprivrednog zemljišta i sl.); zaštitu prirodne okolice i koordinaciju aktivnosti na istraživanju, planiranju, finansiranju i praćenju stanja i… Read more »

meho

ministrici 60 godina,jos koja godina do penzije…mislim da nju lukavacki zrak najmanje od svega interesuje? Vic godine su njeni buduci ciljevi,koje ona vec nekoliko godina pokusava da ispuni!!!! Ministar Jadranka Miraščić BIOGRAFIJA Datum i mjesto rođenja: 18.10.1950.godine, Zavidovići Bračno stanje – Porodično stanje: Udata, majka dvoje punoljetne djece Tok obrazovanja – dostignuti stepen školske spreme: Poslije završene osnovne i srednje građevinske škole u Tuzli, diplomirala na Pravnom fakultetu u Osijeku i stekla zvanje diplomiranog pravnika, VSS Druge edukacije; napredovanje u struci, javna priznanja i slično: – Rukovodilac Službe za pravne i opšte poslove u «Tehnograd»-u Tuzla, – Pomoćnik direktora za pravne i opšte poslove u «Tehnograd» Tuzla – Rukovodilac pravnih poslova i izravan učesnik u prijemu i zbrinjavanju raseljenih i prognanih lica (Služba za raseljena lica i izbjeglice općine Tuzla) 1993-1996 – Viši stručni saradnik Ministarstava pravde 1996-2000 – Savjetnik za pravne poslove u kabinetu guvernera TK-a 2000-2002 – Ministar prostornog uređenja i zaštite okolice 2002-2006 – Položen pravosudni ispit – Certifikat za zvanje medijatora Strani jezici: engleski Članstvo/ pozicija u političkoj stranci: – Član Općinskog savjeta S BiH Tuzla – Dopredsjenik Kantonalnog Vijeća S BiH Predhodno radno angažovanje: Ministar prostornog uređenja i zaštite okolice TK-a Profesionalni ciljevi u budućnosti:… Read more »

vANJA

Ljudi moji mozete vi ili mi laprdat ovdje koliko hocemo… dok se nesto konkretno ne uradi nema od ove price i slika nista!!! Hajmo izaci i blokirat teretni ulaz u sodu, u slucaju da nemaju sirovina i ukoliko im se ugasi kotao nemogu ga pokrenuti narednih 6 mjeseci!! A to su mnogo veci gubitci od cijene filtera!!!

Armin

Treba njima jedan protest..da se fabrike skroz zaustave.zagadise nase rijeke…sume..GRadove..A Lukavac..Mislim da ima najlosiji zrak…

stop gluposti

jadna djeca!

14
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x