Tražimo podršku antikorupcionom opredjeljenju Univerziteta

1 381

Povodom incidenta na Filozofskom fakultetu u Tuzli Senat Univerziteta održao je hitnu vanrednu sjednicu 02.10.2010. godine na kojoj je zaključeno da je taj događaj samo eskalacija pritisaka u dramatičnoj formi kojima je Univerzitet izložen već godinama, posebno u periodu završetka jedne i prelaska u novu akademsku godinu.

Ti pritisci dolaze sa različitih strana i imaju za cilj ostvarivanje različitih kratkoročnih interesa, kao što su upis većeg broja studenata od konkursom predviđenog, davanje dodatnih ispitnih rokova, ublažavanje uslova za prelazak iz godine u godinu, polaganje ispita bez ispunjenja elementarnih kriterija i slično.

Senat Univerziteta u Tuzli, vođen jasno definiranim stavovima o očuvanju autonomije i digniteta visokog obrazovanja, posebno njegove odgovornosti u moralnoj i vrijednosnoj obnovi našeg društva, najoštrije osuđuje svaki, pa i jučerašnji nasrtaj na integritet naših profesora i saradnika u nastavi i zahtijeva od svih nadležnih organa da ovom incidentu posveti odgovarajuću pažnju.

Istovremeno ohrabrujemo naše profesore, saradnike u nastavi i sve uposlenike Univerziteta da, sve svoje radne obaveze obavljaju po najvišim standardima profesionalnosti i uz dosljedno poštivanje zakonskih i etičkih normi.

Pozivamo najširu javnost da nam pruži podršku u našoj opredijeljenosti da dosljedno realiziramo antikorupciona opredjeljenja Univerziteta u Tuzli.

PREDSJEDNIK SENATA
Prof.dr.sc. Enver Halilović

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
nije bitno

trebao je zolju ponijet pa srusit Fakultet…svaka cast tom roditelju….kad se ne moze polozit na posten nacit i treba ovako.!!i ko fol taj profesor nije htjeo novac,pa nije u ovom slucaju a inace ga prima..!!

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x