Ne jenjava teror nad stanovnicima Lukavca

2 674

Zbog planiranog remonta elektrofilterskih postrojenjana kotlovima broj 6 i 7 u TE SSL-a dana 06.08.2010.godine u 12:30 došlo je do isključenja elektrofilterskog postrojenja kotla broj 7 iz sistema, tako da izduvni gasovi i jednog i drugog kotla idu preko elektrofilterskog postrojenja kotla broj 6.

U narednom periodu dok traje remont moguća je povišena emisija polutanata (čvrstih čestica) u atmosferu iz kotlovskih postrojenja.
Stoji u saopštenju Fabrike sode Lukavac koje je upućeno na adrese: Federalno ministarstvo okoliša i turizma, Federalna uprava za inspekcijske poslove, Kabinet Općinskog načelnika, Općinski štab CZ, SodaLIVE.ba i RTVLukavac.

Ovo obrazloženje Fabrike sode Lukavac stiglo je jučer i na našu adresu. Sada želimo posjetiti ZAGAĐIVAČE I TERORISTE kako izgledaju dimnjaci kada postrojenja rade i kada niko ne dobije obrazloženje. Napominjemo da je na slikama vidljivo “dobro” stanje kakvo inače zna da bude i da se ovakve slike mogu snimiti gotovo svaki dan u bilo kojem dobu dana.

Molimo sve građane da zabilježe svojim fotoapratima nenormalna zagađenja koja dolaze iz lukavačkih “giganata”. Fotografije možete poslati na email: redakcija@sodalive.ba ili na facebook page: www.facebook.com/sodalive

Nažalost, najgore stanje je navečer kada fotografije ne možemo da snimimo.

Prašina sada povrmeeno dolazi i iz GIKIL-a dok se nesnosni smrad koji godinama guši stanovnike Koksare i Hrvata proširio i na Puračić.

Danas je stanje u Šišedžamu bilo katastrofalno ali, dobili smo obrazloženje i mirna Bosna…

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
UG Eko

Pozivamo svo gradjanstvo i pucanstvo Bosne i Hercegovine da odbace iluzije i prihvate realnost, tako sto ce poceti da cisti, svako svoju avliju, kapiju, ulaz, haustor, dvoriste, njivu, pasnjak, oranicu, sumu, itd. kako bi nam zemlja pocela liciti na zemlju koja zeli u Evropu! Na ovaj nacin dragi moji, turisti zatvaraju svoje noseve i okrecu glavu kad prolaze vecinom nasih gradova ili prilikom raznih posjeta. Poseban apel upucujemo vozacima, koji nerijetko i u odjelu i kravati, ali tako seljacki i prostacki bacaju smece iz svojih debelih dzipova koje ide direktno pod tockove slijedeceg vozila, cesto su to i razne flase ili limenke od piva, upaljeni opusci cigareta, omoti raznih slatkisa, itd. Obidjite samo malo Bisce Polje u Mostaru … ,onaj ko zeli tone plastike u vidu vrecica, naci ce ih! A i dajte, rijesite malo taj problem prosjacenja u gradu-ovima, ne mogu ljudi na miru doci na parkinge!!!Pogledajte samo te deponije smeca, sirom BiH, taman kad zelite stati da odmorite oci u gori, ugledate ogromnu deponiju raznog smeca, odmah kraj puta, ili malo dalje na suprotnom brdu, uglavnom gledate! Ne trebamo uciti od Evrope, pogledajmo samo kako su to pitanje vec uveliko rijesile Slovenija i Hrvatska. Svaka cast! Ako bacite… Read more »

čistizrak

Ovaj komentar pozdravljam ali ništa konkretno nije predloženo ili komentarisano o problemu izbacivanja otrova kroz dimnjak SSL i ostalih zagađivača u opštini Lukavac:

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x