Svjetski dan borbe protiv dijabetesa: U Lukavcu održan “Novo Nordisc Cup”

2 438

NNCU povodu 14. novembra, Svjetskog dana borbe protiv dijabetesa, jučer je u organizaciji otvorene zabavne škole fudbala u Lukavcu održan “Novo Nordisk Cup“ (NNC).
Instruktor Vehad Ibrišimović i treneri okupili su stotinjak dječaka i djevojčica u sali Osnovne škole Lukavac Grad gdje su razdragani mališani igrali turnir na tri terena.
Organizatori su prije početka turnira upoznali djecu o tome šta je dijabetes i kako se liječi ova bolest.
Na turniru je učestvovao i Amel Mehić, dječak koji boluje od dijabetesa. Po završetku turnira, svi učesnici su dobili diplome i postere nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine.
Na kraju su sva djeca i treneri poslali poruku da se sportom treba što više baviti kako bi svi bili zdraviji i veseliji.
Treba napomenuti da je direktor Osnovne škole Lukavac Grad, gospodin Fahrudin Smajlović skupa sa nastavnicima dao punu podršku ovom projektu a svi zajedno su izrazili želju da ovakva dešavanja postanu tradicionalna u našem gradu.

FOTO: Vehad Ibrišimović

[nggallery id=56]

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
lukavcanin

jedna divna manifestacija… koja ce nadam se prec u tradiciju. ZAhvaljujem se organizatorima. divno je vidjet ovoliko velik broj djece da se druze i igraju na jednom mjestu.

irena

Čestitke i pohvale G-dinu Ibrisimovicu , hvale vrijedan postupak na Svjetski dan obiljezavanja borbe protiv dijabetesa

Bravo Vehade
Sve čestitike
Irena

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x