Svečano obilježena 20. obljetnica HDZBiH Lukavac

2 762

Izaslanstvo Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine, predvođeno Mijom Krešićem, članom Predsjedništva HDZBiH i nositeljem liste HDZBiH za Skupštinu Tuzlanske županije u četvrtak je, 12. kolovoza, nazočilo svečanom obilježavanju 20. obljetnice HDZBiH Lukavca.

Krešić je na svečanoj akademiji govorio o velikoj snazi HDZBiH, stožernoj stranci Hrvata u Bosni i Hercegovini koja će na predstojećim izborima dokazati da se ne može manipulirati hrvatskim interesima. Posebice je istaknuo značaj pobjede kandidatkinje HDZBiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

-Na izborima 3. listopada moramo nastupiti zajedničkim snagama i izboriti se za ustavnu jednakopravnost Hrvata u BiH. Bit će to naša velika zajednička pobjeda nakon koje se neće moći bez HDZBiH, kao jedinog istinskog političkog zastupnika Hrvata u BiH, razgovarati o uređenju BiH, ustavnim promjenama i svim budućim reformskim aktivnostima-, kazao je Krešić.

Ustvrdio je da će stranka slavljenica ostvariti ciljeve i u Tuzlanskoj županiji a što će biti sjajni kamenčić u pobjedničkom mozaiku HDZBiH na svim razinama.

-Vraćanjem parlamentarnosti u Tuzlanskoj županiji potvrdit ćemo ulogu jamca multietničnosti na tome području te se izboriti za proračunsko proporcionalno financiranje potreba Hrvata za boljim životom na svome-, poručio je Krešić.

Istaknuo je veliku snagu HDZBiH Soli u mladeži koja se u velikom broju učlanjuje u Stranku te u odlično organiziranoj Zajednici žena Kraljica Katarina Kosača.

O radu HDZBiH u Lukavcu u prošlih 20 godina govorio je Jozo Tunjić, predsjednik Općinskog odbora, ne tajeći ni krizno razdoblje, ali još više ističući kako je HDZBiH sada u Lukavcu jedina relevantna hrvatska politička snaga, čak i jača nego prije deset i više godina.

Na svečanoj akademiji, Mijo Krešić je uručio priznanja zaslužnim članovima HDZBiH Lukavca ispred kojih se zahvalio Josip Božić.

Izaslanstvo HDZBiH je u lukavačkoj crkvi svetoga Ante nazočilo misi zadušnici za poginule hrvatske branitelje i poginule i preminule članove HDZBiH Lukavca.

Ured za informiranje ŽO HDZBiH Soli

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
padobranac

uloga jamca multietnicnosti na TK, i uloga jamca monoetnicnosti u HN i SB kantonima.
jedan program, dva razlicita standarda. ja mislim da ce vas lijanovic odradit sa svojim kobasicama na izborima
za sve ove godine nisam znao kako se zove lukavacka crkva?? evo sad svi znamo.

vANJA

vala bas i ja prvi put cujem kako se crkva zove…. 😀

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x