Svečana akademija povodom 9. maja

0 995

I ove godine, Majski dani otpora će biti svečano obilježeni na području lukavačke Općine. Tako su 9. maja, na Dan pobjede nad fašizmom i Dan Evrope, delegacije sastavljene od predstavnika Općine Lukavac, vijećnika i članova boračkih organizacija, položiti cvijeće na šehidskom mezarju „Barice“ u Puračiću u 10,00 sati i pola sata kasnije na Spomen-kosturnici u Lukavcu. U 11.00 sati  je održana Svečana akademija u sali Policijske uprave u Lukavcu, na kojoj je govorio Zijad Nuhić, Predsjednik UBNOR-a Lukavac.

U kulturno-zabavnom programu, nastupao je ženski hor “Doboščanke“i učenici osnovnih i srednjih škola sa područja Općine Lukavac: gitarista Husić Ermin, učenik Ekonomsko-hemijske škole, hor OŠ“Dobošnica“i Lejla Omerčić, učenica Gimnazije Lukavac, koja će izvest recitaciju.

Delegacije boraca i vijećnika, položilo je 11. maja u 10,00 sati cvijeće na spomen obilježju Zlatnim ljiljanima u krugu rudnika krečnjaka “Vijenac“ i odata je počast svima koji su dali svoje živote, prilikom oslobađanja „Vijenca“, u 11,00 sati i na spomeniku šehidima u Gornjim Jaruškama. 19. maja u 11,00 sati, odat će se počast i položiti cvijeće na spomen-obilježju u Dobošnici, a 28. maja u 13,00 u Devetaku.

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x