Sutra počinje 37. Međunarodni sajam šljive

0 406

U Gradačcu će se od 15. do 18. septembra održavati 37. Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije Sajam šljive na kojem će svoje proizvode predstaviti oko 250 izlagača iz BiH i zemalja regije.

Tom prilikom na oko 13.000 kvadratnih metara zatvorenog i otvorenog prostora predstavit će se prerađivači voća i povrća, mesa, mlijeka, bezalkoholnih i alkoholnih pića.

Na sajmu će učestvovati proizvođači sjemenskog i sadnog materijala, alata i mehanizacije, mineralnih gnojiva i zaštitnih sredstava.

Tokom Sajma u organizaciji Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta iz Sarajeva i Tehnološkog fakulteta u Tuzli održat će se niz stručno naučnih savjetovanja, okruglih stolova i prezentacija.

“Ovogodišnju sajamsku manifestaciju će obilježiti brojni kolektivni nastupi i prezentacije privrednih komora i razvojnih agencija. Ove godine tu su ponovo Petrokemija iz Hrvatske, te Iverak Valjevo iz Srbije, a značajno mjesto imaju i članice MIMS grupacije koje su tradicionalno na Sajmu”, kazao je direktor Gradačačkog sajma Husein Topčagić.

Ovogodišnju sajmsku manifestaciju u srijedu, 15. septembra u 12 sati otvorit će federalni premijer Mustafa Mujezinović.

(SodaLIVE.ba/Tuzlarije)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x