“Stojim iza našeg heroja Dudakovića”

3 483

Kampanja iz Republike Srpske protiv predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Harisa Silajdžića ne jenjava. Najnoviji napadi vezani su za ratnog komandanta Petog korpusa Armije Republike BiH Atifa Dudakovića.

Naime, mediji, nevladine organizacije i vlast u RS-u tvrde da generala Dudakovića, sada člana Stranke za BiH, od optuženičke klupe štiti upravo lider ove stranke.

U izjavi za TV1 Silajdžić je na novinarsko pitanje da prokomentria tvrdnje iz RS-a da štiti generala Dudakovića odgovorio: „Našeg heroja. Naravno“.

“On nas je branio u ratu i mi ćemo njega. Što se tiče optuženičke klupe, mi smo prvo svi bili pred streljačkim strojem, pa smo sada svi na optuženičkoj klupi. To nije ništa čudno. I ne samo da ja stojim iza generala Dudakovića, nego svi mi, svi patrioti Bosne i Hercegovine stoje iza našeg heroja, našeg branitelja”, rekao je Silajdžić.

Press SZBiH

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Turkeshani No1

Samo naprijed Hare care , a oni koji nas nevole mogu da nam ***

lolo bosanac

jos jedna krajnje diskutabilna izjava Harisa Silajdzica da se zalaze samo za svoje partijske drugove, bez obzira za sta se terete.kao clan predsjednistva trebo bi da se zalaze za provodenje ustava i zakona drzave na cijem je celu nazalost.niko nije kriv dok se ne dokaze ali svako treba da dokaze svoju nevinoat a ne da ga neko stiti. lolo bosanac

Daj uho svakome, malo kome glas

@ lolo

Brate zna se ko tereti ljude za ratne zlocine. Nema Dudakovic sta da dokazuje ovim iz RS-a. Oni nisu Hag.

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x