Štence koji su bačeni u rijeku spasila je baka Ruža Pavlović!

9 1.455

Penzionisana šefica sudske pisarnice u Bugojnu 75-godišnja Ruža Pavlović iznenadila se kada je čula da su psići bačeni u Vrbas postali svjetska medijska vijest, a još više kada je saznala da se za to nedjelo optužuje kćerku njenih komšija.

Nedaleko od mjesta gdje su štenci bačeni nalazi se ušće potoka Pisak koji se ulijeva u Vrbas. Mali psići preživjeli su samo zahvaljujući sreći, ali danas ih niko ne želi. Baka tvrdi da su psići bačeni prije nekoliko sedmica, a ne ranije kako se dosad nagađalo. Roditelji djevojčice kažu da je tada nastala i snimka koja je obišla svijet.

“Bila sam sa bratom u našim Lukama gdje imamo nešto krompira, graha i druge zeleni. Začula sam vrisak, ali nisam znala odakle dolazi jer je u blizini potok, a vrbe su guste. Kada sam se malo bolje zagledala, vidjela sam crne psiće kako pokušavaju isplivati iz vode. Moj brat nije htio ni da čuje za njih. Otišla sam kući, uzela jednu drvenu kištru i odnijela ih svojoj kući. Eno ih u mojoj šupi živi i zdravi. Ko god hoće, neka dođe pa neka vidi. Moj problem je što dnevno piju tri litre mlijeka, i to onog skupog, a ja živim od penzije. Za deset dana već sam potrošila oko 50 KM. Ne znam živa šta ću sa njima. Tolika se vika napravila, a sad ih niko neće. Nemam srca da ih ja ponovo vraćam odakle su došli”, kazala nam je Ruža Pavlović koja je, kako je navela, pronašla psiće u blizini granice Čurčića Luga i Kopčić polja.

Već smo pisali o ovoj nesvakidašnjoj priči koja je uzbudila cijeli svijet. Imali smo priliku ponovo razgovarati sa majkom dvanaestogodišnje djevojčice za koju se sumnjiči da je bacila psiće u Vrbas koji su srećom preživjeli

“Teško mi sve ovo pada, ali hvala Bogu da su preživjeli. Svaki dan sam molila krunicu da se istina utvrdi i eto kod bake Ruže su. Kada sam to čula, odnijela sam im i ja dvije litre mlijeka. Zbog velikih pritisaka javnosti morala sam svoju djevojčicu odvesti u bolnicu na neuropsihijatriju. Život mi je uništen. Ne mogu spavati, pijem tablete. Suprug je danas išao na policiju da daje nekakvu izjavu. Čemu sve to”, pita se Marijana.

(SodaLIVE.ba/Večernji)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
9 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
gastarbajter

tresla se brda rodio se mis..hajde svi oni kojim aj ebilozao ovih dzukela nek posalju koji dinar baki za mlijeko..ili nek usvoje po jednog oseldzuka..poznata bosanska pasmina..obicni seoski dzukac

beep

aj ne kenjaj, nebi od ovog ništa bilo da mala nije snimala,i treba da završi na psihijatriji,a ova babuskara laže samo da spasi ovu porodicu, ovu ludaču koja je uživala bacajući jadne štence

autonakorzu

Pa ovo i ćorav vidi da nisu isti štenci!

jasenko

Ko ovako u komentarima priča o jadnim i nemoćnim životinjama – on ne voli životinje. A ko ne voli životinje ne voli ni ljude! ŽALOSNO!

Toliko…

gastarbajter

Jadne i nemocne zivotinje su i odrasle dzukele koje sinteri ubijaju svaki dan,jadne i nemocne su isto dzukele i macke koje u Bosni gaze autima na hiljade,jadne i nemocne su ovce koje kolju svaki dan,a sad c e i kurban bajram tek tad ce da najebu…ovog je oduvijek bilo i bice.Treba samo stvari nazvat pravim imenom a ne prenemagat se ovo ono,ja bi ovo a niko nista ne poduzima.Uostalom j a sam ovde samo da mi prodje dan..ne mislim nikog preobracat a sta ko misli o meni isto me zabole

sako

u pravu si ali niko se nije snimao dok autom gazi macke i kerove i stavljao u internet a ova mala idiotkinja sa osmijehom prave ludace jeste,sad neka je smjeste u ludaru jer normalan svijet ovo nebi napravio,a sto se tice babe i ja mislim da to nisu oni isti kerovi koji su pobacani u onako nadosloj i brzoj rijeci nisu imali sanse da prezive.

paradox

Ko joj nebi j…. m….. sad…..ludachu u psihijatriju a roditelje reznuti po dzepu toliko da se moze napraviti jedno 10 kucica za napustene pse i tako ce ubiti 3 muhe jednim potezom,obezbjediti sredstva za izgradnju kucica za napustene pse,kazniti ludake i probuditi svijest u gradjanima…….
Ove djevojcice trebaju da se stide roditelji njeni….to je monstrum a ne insan.

semiz

trebala je brata bacit u vodu kome su smetala stenad,nije jadan mogo od njih spavat pic.. Mu materina,ovakvi bi klali ljude u ratu,ludnica obavezno,roditelji u zatvor ,pa valjda su primijetili da im djetetu fali daska a nisu nista poduzimali,ovako bi i dijete necije gurnula u rijeku.

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x