SISICAM SODA: Za situaciju u „Global Ispat Lukavcu“ kriva Vlada TK i Uprava GIKIL-a

1 2.969

Sindikalna organizacija „ SISICAM SODA“ Lukavac je upoznata sa nastalom situacijom u kojoj se nalazi kompanija Global Ispat Lukavac.

Imamo inforamaciju da Vlada TK i Uprava Kompanije nisu dovoljno učinile da ne dođe do nastale situacije. Poznato nam je da je Sindikat GIKIL-a na vrijeme ukazivao na probleme zbog kojih je i nastala ova situacija, u čemu ih radnici SODE upotpunosti podržavaju. Vlada kantona i uprava kompanije su odgovorne što su doprinijele ovakvoj situaciji zbog mešusobnih razlika i nerašćišćenih računa u privatizaciji Kompanije zbog čega najviše ispaštaju uposleni radnici. Najavljene obustave isporuke koksa mogle bi ugroziti „ SISECAM SODA“ Lukavac a isto tako dovesti u pitanje do sada dobre poslovne odnose zašto smatramo da je isključivo kriva Vlada i Uprava GIKIL-a.

Za sve posljedice koje mogu proizaći iz ove situacije, bit će kriva Vlada TK i Uprava GIKIL-a, stoji u saopštenju Sindikalne organizacije „SISECAM SODA“ Lukavac.

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
sekrc

…normalna stvar da je u pitanju kriminal i prevara stoljeca, i da su krvi ovi kriminalci iz uprave(indijaci ostala bagra iz rukovodstva) i ovi iz vlade TK…i sve preko ledja jadni radnika….samo bi trebalo poslati dole istrazne organe SIPA-e da istrazi vec jednom sta je u pitanju dole, da se vidi ko je kriv radnici ili indijac i TK vlada??jer ponavlja ce se ove stvar ponovo bez brige…

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x