Sastanak rektora sa dekanima fakulteta

1 644

Početak nove akademske godine bio je povod da se danas, u dekanatu Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Tuzli, na inicijativu rektora, prof.dr. Envera Halilovića, i prorektorice za nastavu prof.dr. Rejhane Dervišević održi sastanak kojem su prisustvovali dekani i prodekani: Tehnološkog, Farmaceutskog, Prirodno-matematičkog i Ekonomskog fakulteta te predstavnici studentskihorganizacija pomenutih fakulteta.

Cilj ovog sastanaka bio je činjenica da ovi fakulteti dijele zajednički prostor za potrebe izvođenja nastave, auditornih, i posebno laboratorijskih vježbi, što ponekad stvara preklapanja ili neodržavanje nastave.

Na današnjem sastanku osigurano je da se u budućnosti, prilikom pravljenja rasporeda, predavanja, vježbi i ispita strogo mora voditi računa da se sva nastava i ostale obaveze izvrše kvalitetno i u skladu sa propisanim standardima, te da na vratima svih učionica mora biti jasno napisan raspored predavanja koja se u toj učionici održavaju.

Bolja organizacija mora biti napravljena, za šta je potrebno angažovati sve univerzitetske prostore, jer je to jedna od važnih prednosti integriranog univerziteta. Sve učionice, amfiteatri, laboratorije i drugo dio su jedne velike univerzitetske cjeline, koja podjednako pripada svim njenim integralnim jedinicama.

U toku sastanka razgovaralo se o kontinuiranoj nabavci laboratorijskih potrošnih sredstava, kao i o drugim važnim pitanjima koji imaju za cilj harmonizaciju odvijanja nastave i poboljšanje uslova studiranja.

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
LukavaC

nema ba, bez Tehnološkog fakulteta nebi bilo ni Ekonomje, ni PMF, ni Farmacije, drzali bi predavanja po studenskim domovima…;)

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x