Saradnja udruženja privrednika i inovatora TK

0 567

Na inicijativu dopredsjednika Udruženja privrednika “Novi ekonomski pokret u BiH” redovnom sastanku članova Udruženja su prisustvovali i predstavnici Udruženja inovatora Tuzlanskog kantona. Bila je ovo prilika za razmjenu iskustava, razgovor o aktuelnoj privrednoj situaciji u Bosni i Hercegovini i iniciranju postizanja Sporazuma o saradnji između ova dva udruženja.

“Udruženje inovatora Tuzlanskog kantona je prepoznalo značaj povezivanja sa svim udruženjima i organizacijama koje imaju iste ili slične ciljeve, iste programe iste platforme djelovanja. Dogovorili smo da se formira jedno zajedničko tijelo koje će pripremiti sve oblike djelovanja i odrediti zajedničke aktivnosti naših udruženja a koji će sačinjavati Sporazum o saradnji. Privrednici i inovatori imaju puno toga zajedničkog, mogu jedni drugima puno ponuditi a zajedno mogu doprinijeti općem privrednom razvoju”, izjavio je Ismet Omerčehajić, generalni sekretar udruženja inovatora Tuzlanskog kantona.

I iz Udruženja privrednika je izraženo zadovoljstvo ostvarenim prvim koracima ka kvalitenoj saradnji i udaranjem dobrih temelja za potpisivanje Sporazuma o oblicima i načinu saradnje u narednom periodu.

“Svi koji su za prosperitet Bosne i Hercegovine dobro su došli i saradnja ovakvih udruženja može samo doprinijeti stvaranju jednog kvalitetnijeg ambijenta za razvoj cjelokupne privrede naše zemlje. Inovatori su svojim izumima prisutni u svim većim i značajnim privrednim subjektima na području Bosne i Hercegovine iako se tome ne poklanja dovoljno pažnje. Mi ćemo kao predstavnici privrede učiniti maksimalne napore da se inovator pozicioniraju na mjesto koje u društvu i zaslužuju, a sve sa samo jednim, zajedničkim ciljem a to je pokretanje bh privrede sa mrtve tačke, vlastitim snagama i vlastitim izumima kojim su inovatori prestavili i proslavili ovu zemlju širom svijeta”, istakao je Kasim Selimović, dopredsjednik Udruženja privrednika “Novi ekonomski pokret u BiH”.

Nakon što zajedničko tijelo pripremi nacrt saradnje, očekuje se pristanak i upravnih odbora oba udruženja kako bi se moglo pristupiti i zvaničnom potpisivanju Sporazuma o saradnji.

(SodaLIVE.ba/NEP BiH)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x