Sadik Bahtić magistrirao na fakultetu koji nije bio počeo sa radom

3 2.277

Ne znate kome dati svoj glas na oktobarskim izborima?! Slobodni smo preporučiti vam da glasate za političara kao što je, kao što je…, recimo, Sadik Sado Bahtić, član Stranke za BiH i državni zastupnik koji je opet kandidat za državnog zastupnika.

Preporučujemo ga stoga što je u godinama kad najviše može dati i uzeti, zna kako postupati s drčnim novinarima, umije s opozicijom, a i dobrohotan je. Aferim, doktore!

Recimo, odazvao se molbi ratnog vojnog invalida Hasana Hušidića iz sela Rajnovac, općina Velika Kladuša, i njegovoj obitelji donirao pet ovaca s janjadima. Plus je skoknuo na smotru folklora u Ključu, obišao izviđački odred “Džemal Bijedić“.

Sred tih aktivnosti kandidat Bahtić nema vremena ni za na more otići jer, osim što radi u stranci, radi u pošti. Čak i vikendom. No, pravi razlog naše preporuke jeste da je kandidat Bahtić visokoobrazovan. I nadasve snalažljiv.

Ona, snalažljivost njegova, očituje se u tome da je 2006.godine Bahtić uspio magistrirati na fakultetu koji još nije ni otvoren. Dakle, te 2006. godine, kada je Bahtić magistrirao na Panevropskom univerzitetu Apeiron u Banjoj Luci, ovaj je fakultet tek osnovan (17. marta 2006.op.a), a rješenje o ispunjenosti uslova rada dobio je 1. avgusta 2007. godine. Dozvolu za rad dobio je 28. decembra 2007. godine, a u registar visokoškolskih ustanova upisan je 10. juna 2008. godine.

Pretpostavili smo da bi čitaoce zanimalo kako je Bahtić došao do diplome magistra, gdje je odslušao i polagao ispite na postdiplomskim studijama… Mislili smo i da bi svoje iskustvo htio podijeliti s čitaocima koje bi eventualno zanimalo da polažu magisterij na ovom fakultetu. No, prije nego smo ga zamolili da odgovori na sijaset pitanja koja smo imali, čestitali smo Bahtiću titulu doktora koju je prije nekih mjesec zaslužio na ovom banjalučkom fakultetu. Zahvalio nam je doktor na čestitkama, ali nijedne nije htio o tome kako je stekao diplomu magistra. “Na sjednici sam izbornog štaba, ima puno posla i ne mogu razgovarati o tome“, objasnio je Bahtić, doktor nauka. “Da nazovemo za sat ili sat dva i tada porazgovaramo o tome“, predložili smo. “Ne želim razgovarati o tome!”, definitivno će Ba htić.

Da je htio razgovarati, pitali bismo i u kojim je relevantnim naučnim časopisima objavljivao svoja naučna djela što je jedan od uvjeta sticanja titule doktora. No, uzalud nam trud.

London, Moskva, Washington…

Doktor Bahtić je, podsjetimo, diplomirao 1982. godine na Ekonomskom fakultetu organizacioni smjer u Banjoj Luci. Krajem 2009. kao državni poslanik i predsjednik Komisije za budžet i financije Parlamenta BiH službeno je posjetio London, Moskvu i Washington. Pričao tamo o ekonomiji BiH.

Među zastupnicima Parlamenta BiH Bahtić slovi kao rekorder po visini naplaćenih dnevnica i putnih troškova. Onomad su mediji nagovještavali kako se doktor Bahtić spremao na transfer u Savez za bolju budućnost. Da je transfer uspio, bilo bi to, po svemu sudeći, veliko pojačanje za Stranku za Bosnu i Hercegovinu.

(SodaLIVE.ba/Oslobođenje)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
N.K.Rijeka do smrti

Sado je običan komad govedine j… ga šef licemjer . Prije neko veče oštro osuđuje napad na Damira Kaletovića a šuti o ”incidentu” kad je ovaj papak napao Avdu Avdića . Da ne pričam o isključenju iz stranke , bože sačuvaj .

FOTON

Ima lijeka i za ovakve bolesti. REVIZIJA DIPLOMA!

mujcinovic

koja strvina

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x