S drogom u džepu krenuo u sudnicu

3 461

Dvadesetosmogodišnji M.J. iz Srebrenice, svjedok u jednom sudskom predmetu u Općinskom sudu u Kalesiji, uhapšen je nakon što se uspaničo shvativši da je u sudnicu krenuo sa drogom u džepu.

Iz Vrhovnog suda Federacije Bosne i Hercegovine saopšteno je da su pripadnici Sudske policije Federacije BiH – Odjeljenja sudske policije sudova u Tuzlanskom kantonu, pronašli manju količinu heroina kod M.J. iz Srebrenice prilikom redovne kontrole na ulazu u zgradu Općinskog suda u Kalesiji.

Naime, u popodnevnim satima 17. augusta M.J. je ušao na glavni ulaz u Općinski sud Kalesija gdje se morao javiti u svojstvu svjedoka.

Pri prolasku kroz metal-detektor odložio je mobilni telefon. Izneneda, kao da se nečega sjetio te je izašao pred zgradu Suda i u obližnju kantu za smeće ubacio kutiju cigareta, a onda se ponovo vratio u Sud. Međutim, njegovo čudno ponašanje nije ostalo neopaženo sudskim policajcima.

Zbog sumnje u sadržaj bačene kutije, sudski policajac je obavijestio komandira o onome što je vidio te je naređen detaljan pregled bačenog predmeta. Kada su sudski policajci iz kante za smeće izvadili kutiju, u njoj su pronašli dva paketića heroina.

Dok je M.J. dao iskaz u Sudu, Sudska policija je obavijestila policiju PS-a Kalesija. Prilikom izlaska iz zgrade Suda M.J. se iznenadio kada su ga zaustavili pripadnici MUP-a. Uhapsili su ga i odveli u Policijsku stanicu Kalesija na dalje postupanje.

(SodaLIVE.ba/Oslobođenje)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Dzepoviurukama

Kod njih makar nekog uhapse.

Dzepoviurukama

Kod njih makar nekog uhapse.

newton

joj jest se zezno hahaha

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x