Razglasaj – tvoj glas će da odluči!

2 487

U sklopu kampanje “Razglasaj-tvoj glas će da odluči!”, Omladinski pokret “Revolt” iz Tuzle je u Lukavcu, održao edukativnu radionicu sa aktivistima iz organizacije ACC, čiji je cilj motivacija građana da u što većem broju izađu na Izbore 3. oktobra.

Lukavac je grad sa najviše oboljelih od respiratornih bolesti u BiH a Fabrike Soda Lukavac i Koksara su aerozagađivači. Građani/ke žele modernu mjernu stanicu i moderne filtere na zagađivačima. Dom kulture nije u funkciji, odnosno ne koristi se za prvobitnu namjenu, naveli su lokalni aktivisti, tokom radionice, samo neke od problema s kojima se svakodnevno susreću građani Lukavca.

˝Planirano je i postavljanje video panoa u centru Lukavca, na kojem bi se prikazivala obećanja političara i njihovo mišljenje o gorućim problemima u Lukavcu te organizovanje nekoliko koncerata, među kojima se izdvaja nastup Dubioze kolektiva˝, ističu iz OP Revolt.

Podsjećamo, OP Revolt iz Tuzle do mjeseca oktobra realizuje kampanju “Razglasaj – Tvoj glas će da odluči!”, u okviru koje će biti realizirano niz uličnih akcija, javnih tribina, radionica, na području cijele Bosne i Hercegovine, u partnerstvu sa UG “Zašto Ne” iz Sarajeva, UG “Geto” iz Banja Luke, te brojnim drugim nevladinim organizacijama i omladinskim inicijativama.

(SodaLIVE.ba/ACC)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Fikro

Sve je to bacanje para. Problem u nasem drustvu je nas mentalitet, a to tesko da ce ikakva akcija, tribina, parole, dubioze promjenit.
I dokle vise ta dubioza? Kad god je neka akcija odmah se oni zovu, da pjevaju o motanju marihuane u papirice i o situaciji u drzavi, ko da ne znamo bez njih. Oni su cvrcak, mi smo mravi.

vANJA

Meni nije jasno kako dodjes do ovih informacija??? 😀

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x