Radončić s krvavim parama ulazi u Tuzlu

0 366

Uspaničen zbog toga što se detalji njegovog kriminala ogromnih razmjera sve više razotkrivaju, prema pisanju dnevne novine San, Fahrudin Radončić, vlasnik ˝Avaza˝, na sve načine pokušava da sebe predstavi ˝uspješnim biznismenom i neimarom˝. Sada najavljuje početak izgradnje ˝atraktivnog tržnog i stambeno-poslovnog centra u Tuzli na površini od 30.000 kvadratnih metara i kulom od šest spratova˝.

Ortaci i šefovi iz Beograda

Šta iza toga stoji? Prema informacijama koje dolaze iz njegovog sarajevskog tornja, Radončić je obezbijedio krvave pare kojima će objekat u Tuzli izgraditi, a radi se o sumi od oko 50 miliona maraka. U najkraćem, ˝Avaz˝ je kupio lokaciju u Tuzli i dobio građevinsku dozvolu i njih će Radončić predati beogradskim ortacima i nalogodavcima Miroslavu Miškoviću i Vojinu Lazareviću. Suština je u tome da će formalno ˝Avaz˝ graditi objekat u Tuzli, a stvarni finansijeri i vlasnici su Mišković i Lazarević. Drugim riječima, oni će preko Radončića, kojem će isplatiti dosadašnje troškove, ekonomski okupirati Tuzlu i isisavati novac koji će završiti u Beogradu.

Miroslav Mišković je odavno Radončićev ortak, pa su prije dvije godine u Sarajevu osnovali i zajedničku firmu ˝Prezident nekretnine˝. Inače, Mišković je bio jedan od glavnih stubova režima ratnog zločinca Slobodana Miloševića i potpredsjednik njegove vlade. Kasnije je u Beogradu otvorio svoju firmu ˝Delta˝, nastavio da radi kao finansijer Miloševića i tokom srpsko-crnogorske agresije na BiH enormno se obogatio. Radončić mu se ponudio, a Mišković je to prihvatio, pa su zajedno krenuli u drugu fazu ostvarenja Miloševićevog plana o okupaciji BiH, ovog puta ekonomskoj.

Finansijer ratnih zločinaca

Crnogorac Vojin Lazarević je stekao veliki novac švercajući naftu tokom rata, a uz saglasnost Slobodana Miloševića i Mile Đikanovića. On je bio i finansijer ratnih zločinaca Željka Ražnjatovića Arkana, Vojislava Šešelja i Radovana Kradžića, bio je i osnivač Narodne stranke u Crnoj Gori čiji su članovi počinili brojne ratne zločine u BiH, a danas je vlasnik beogradske firme ˝Rudnap˝koja se bavi prodajom struje.

Lazarević je preko Radončića pokušao preuzeti sarajevski ˝Energoinvest˝, a on ga je povezaoi sa bivšim premijerom FBiH Nedžadom Brankovićem kako bi mu isposlovao da prodaje struju Elektroprivrede BiH. Dio svojih dobro razgranatih poslova u BiH on finasira preko jedne ruske banke koju je osnovao Milošević, a on je preuzeo 2001.godine.

U beogradskim dobro obaviještenim krugovima može se čuti da su Radončića, Miškovića i Lazarevića povezali podzemlje, kriminal i srbijanske i crnogorske obavještajne službe. ˝Mišković i Lazarević su stekli ogroman novac na Miloševićevim zvjerstvima u BiH i s tim istim krvavim novcem oni preko Radončića ulaze u BiH. Milošević je vojnim putem htio okupirati BiH, a njih trojica to sada rade novcem stečenim ratnim zločinima˝, kažu u tim krugovima. I dok Radončić s tim i takvim novcem gradi zgrade i praktično ga pere, Tuzlak Ilija Jurišić, samo zbog toga što se usprotivio okupaciji BiH, trune u beogradskom zatvoru.

(SodaLIVE.ba/SAN)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x