Radnici ˝Tuzla puteva˝ ostvarili najavu blokade saobraćaja

3 4.973

Kako su i najavili, radnici firme “Tuzla putevi” danas su na petlji Šićki Brod u vremenu od 10 do 12 sati blokirali saobraćaj zbog čega je sa tuzlanske strane formirana velika kolona vozila.

Oko stotinu radnika tražilo je na ovaj način rješavanje nagomilanih problema, uvezivanje radnog staža, uplatu doprinosa i isplatu plata, ali i zaustavljanje nezakonitih radnji od strane firme Cestopromet Maribor (CPM), koja, kako tvrde, pljačka njihovu imovinu i ne poštuje obaveze. Svi radnici “Tuzla puteva” koji su prešli u firmu CPM dobili su otkaz bez ispunjenja zakonom propisanih procedura.

Iako radnici ove firme duže vrijeme ukazuju na svoje probleme nekih većih pomaka nema. Nije se izbjegla ni ova, ranije najavljena blokada puta, te su danas čekanjem u koloni ispaštali vozači. Radnici “Tuzla puteva” traže sastanak sa predstavnicima Vlade TK, u njihovim zahtjevima podržava ih i direktor firme Zdravko Nikolić, te najavljuju da će svaki dan blokirati saobraćaj do ispunjenja njihovih zahtjeva.

(SodaLIVE.ba/Tuzlarije foto i tekst)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
guliver

Zna li se od koliko do koliko ce ta blokata biti naredne dane, je li isto od 10-12?

STRAJK

opet partye na sickom…. jos sad kad prosire, pa naprave da vise firmi moze doci da strajkuju u isto vrijeme…. ovo vise stvarno nema smisla…

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x