Prvo oduzeto vozilo na aukciji

1 533

Po prvi put u historiji bh. pravosuđa jednom opasnom višestrukom prekršiocu je automobil kojim je činio prekršaje oduzet zauvijek. Naime, nakon izdatog Rješenja drugostepenog Suda automobil kojim je prekršilac napravio više od 200 prekršaja biće prodat na aukciji, kako saznajemo iz Saobraćajne policije KS.

Ovu informaciju nam je potvrdio komandir Nusret Selimović.

Kazna 600 KM

– Radi se o “golfu 3” čiji je vlasnik majka prekršioca. On je dobio jedinstvenu novčanu kaznu koja iznosi 600 KM te ima rok od 15 dana da je plati. Majka se žalila na sudu, ali žalba je odbijena. Novac od prodaje automobila bit će uplaćen u budžet Kantona – pojasnio je Selimović.

Inače, ovo je prvo vozilo koje je oduzeto višestrukim prekršiocima tokom akcije saobraćajaca u cilju sprečavanja prebrze vožnje sarajevskim ulicama.

Akcija se nastavlja

– Ova akcija će trajati dok se ne stane ukraj prekršiocima koji siju strah na sarajevskim ulicama, a do danas je oduzeto 12 automobila i četiri motocikla, o čijoj će daljoj sudbini odlučiti Sud – kazao je Elvedin Muratspahić, pomoćnik komandira Saobraćajne policije KS.

Saobraćajci su nam kazali da se višemjesečni rad konačno isplatio te da će tek sada zavladati panika među sarajevskim trkačima, jer ni oduzimanje vozila izgleda nisu shvatili ozbiljno.

Poruka i onim koji posuđuju vozila

– Ovo je jedna oštra poruka prekršiocima, a i onima koji posuđuju svoja vozila takvim osobama. U borbi protiv opasnih povratnika bila nam je veoma važna podrška Suda. Drago mi je da su sudije napravile ovaj značajan iskorak i trajna oduzimanja će sada postati sudska praksa prekšajnih odjeljenja – pojasnio je Selimović.

(SodaLIVE.ba/AVAZ)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Iraq

joj budala majko moja misle ako su oduzeli vozilo da su rijesili stvar…kako je imo jedno vozilo imace i drugo…takvima je mjesto u zatvoru ali nece nasa drzava da placa smjestaj za njega nego da sebi puni dzepove pa na bilo koji nacin…znaci ako ne placamo struju uzece nam kucu…glupaci jedni

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x