Promocija Zakona o mladima FBiH i lokalnih omladinskih politika u Lukavcu

0 514

Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini u saradnji sa općinom Lukavac, organizacijom GTZ, omladinskom nevladinom organizacijom Kult iz Sarajeva i Savjetom za NVO i mlade Vlade Tuzlanskog kantona organizira okrugli sto i promociju Zakona o mladima Federacije BiH i lokalnih omladinskih politika u četvrtak, 24. juna 2010. godine s početkom u 11 sati u holu Javne biblioteke u Lukavcu.

Učesnici iz općina Doboj Istok, Lukavac i Gračanica, kao i mladi iz Lukavca ovom prilikom upoznat će se s odredbama nedavno usvojenog Zakona o mladima Federacije BiH, razgovarati o mogućnostima koje im pruža usvojeni Zakon. Tokom skupa, učesnici će razgovarati o položaju mladih u Lukavcu i susjednim općinama u Tuzlanskom kantonu, kao i o lokalnim omladinskim politikama i njihovoj implementaciji.

Zajednički cilj jeste podizanje svijesti kako među mladima tako i među predstavnicima vlasti o važnosti omladinskog organizovanja i učestvovanja mladih u društvenom životu uopće. Ohrabrivanjem omladinskih grupa da postanu aktivno uključeni u javni život, Misija OSCE-a u BiH nastavlja podršku ovim grupama. Također, Misija podupire mlade pri korišćenju specifičnih mehanizama učešća uz aktivnu podršku općine i razmatranje pitanja koja su prioritetna mladima.

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x