Promocija “Glasometra” u Tuzli

0 679

Omladinski pokrer Revolt će, u saradnji sa Udruženjem građana ¨Zašto ne¨ iz Sarajeva i drugim nevladinim udruženjima iz BiH će, uz podršku Centra civilnih inicijativa i organizacije The National Endowment for Democracy (NED), organizovati promociju Glasometra – online alata za mjerenje glasačkih preferencija na Općim/opštim izborima 2010. godine u BiH. Promocija će biti održana na Sonom trgu i Korzou («kod Ismeta i Meše») u utorak, srijedu i četvrtak sa početkom u 20:00 sati.

Glasometar, koji je kreiran u BiH, uvažio je iskustva svih sličnih projekata ovog tipa u cijelom svijetu i proizveo naprednu verziju aplikacije, osmišljenu tako da odgovara bosanskohercegovačkim prilikama i političkom sistemu. Glasometar predstavlja odličan način da se političke stranke predstave svim biračima u BiH – kako svojim simpatizerima i stalnim glasačima, tako i građanima/kama uopšte, te prezentiraju svoje vrijednosti, politike i programe. Stotine hiljada građana/ki koji će koristiti ovu računarsku aplikaciju moći će uporediti svoje stavove sa stavovima političkih stranaka u odnosu na 8 izabranih oblasti koje tretira navedena aplikacija.

Građanima/kama će Glasometar biti posebno zanimljiv, jer će po prvi put imati priliku da naprave upoređivanje svojih odgvora i stavova sa stavovima 19 najrelevantnijih političkih partija koje učestvuju na Općim/opštim izborima 2010. godine. Jedna od aktivnosti koje su planirane u narednom periodu jesu ulične akcije koje će biti u svim većim gradovima BiH.

Kao što je navedeno, u Tuzli će se promocija održati na Korzou (Sonom trgu) u utorak, srijedu i četvrtak sa početkom u 20:00 sati. Na uličnoj akciji će prolaznicima biti dijeljeni promotivni materijali, a građani će imati priliku da na štandu ispune online aplikaciju Glasometra.

Svim građanima koji imaju pristup internetu preporučujemo da ispune online aplikaciju Glasometra na www.glasometar.ba.

(SodaLIVE.ba/OP Revolt)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x