Prof.dr. Dešo Mešić operisan na VMA u Beogradu

9 1.125

Nakon što je doživio težak moždani udar, direktor Klinike za hirurgiju UKC-a Tuzla prof.dr. Dešo Mešić operisan je danas u Vojno medicinskoj akademiji u Beogradu. Njegovo stanje je i dalje izuzetno teško, no vitalne funkcije su stabilne, potvrđeno je TIP- u UKC-u Tuzla.

˝Urađena je hirurška intervencija. Ljekari VMA u Beogradu su zadovoljni postignutim rezultatima. Stanje je i dalje izuzetno teško, ali su vitalne funkcije stabilne. Intenzivo liječenje se nastavlja˝, rekla je za TIP.ba glasnogovornica UKC-a Tuzla Amra Odobašić.

Podsjećamo, prof. Mešić primljen je u UKC Tuzla u utorak oko 20:30 sati u teškom zdravstvenom stanju. Nakon obavljene dijagnostike utvrđeno je da se radi o moždanom krvarenju. Jutros je u uspješno transportovan u Vojno medicinsku akademiju u Beogradu gdje je nastavljeno njegovo liječenje.

Direktor Klinike za hirurgiju UKC-a Tuzla prof. dr. Dešo Mešić rođen je 1957. godine u Priluku, općina Živinice. Godine 1983. završio je medicinski fakultet u Tuzli, a od 1984. godine zaposlen je na hirurškoj klinici u Tuzli. Član je Kongresa hirurga u SAD i član je Američke hirurške asocijacije. Do sada objavio veliki broj naučnih i stručnih radova u domaćim i inostranim časopisima.

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
9 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
rossoner

zelim mu sve najbolje i da se oporavi sto prije.

kadro

Nadam se da će Dr. Mešić uspjeti da se oporavi što prije i napustiti kliniku u Beogradu zdrav i sposoban i da će nastaviti sa svojom profesijom. Želim mu svako dobro.

knjigovodja

Dr Deso je umro. Neka mu je laka zemlja.

sunce

knjigovodja kako znaš??Još niko nije javio tu informaciju…nadamo se da nije tačna!!!:-(

G

:”'((((( zasto dragi boze…..

brazzo1410

knjigovodja ne lupaj bezveze neprovjerene informacije.

newton

e boze dragi da je se desilo nekome od nas smrtnika do sada bi umrli jer nebi vidjeli ni Gradinu kako treba a kamoli Beograd.

sirutka

eee moj knjigovodja imas problema sa karakterom,, a svima nama je dobro poznato ko si ti knjigovodjo,,
tim iz beograda je uradio max profesionalno i operacija je protekla super,, sada je sve u bozijim tumaka,, a ako Dr. Deso nije kod boga zaradio,, onda nije niko na ovom svijetu….

Daj uho svakome, malo kome glas

@ sirutka
Dobar nick.. 🙂

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x