“Prisustvujemo realnoj opasnosti raspada BiH”

0 541

Senad Pećanin, urednik magazina Dani gostovao je danas u emisiji Aleksandra Stankovića, “Nedjeljom u dva”. Između ostalog Pećanin je govorio o islamskom fundamentalizmu u Bosni i Hercegovini, u emisiji su prikazane ekskluzivne snimke vehabija iz Gornje Maoče, a Pećanin je govorio i o tome kako MIorada Dodika smatra glavnim razaračem politike u BiH.

U emisiji je prikazan ekskluzivi snimak razgovora s bivšim vođom vehabija u BiH, Enesoim Mujkanović koji je između ostalog kazao kako je dužnost svakog muslimana da se povuče u neko zabačeno mjesto i očuva svoju porodicu od vanjskog svijeta. On je također istakao kako su muslimani poniženi jer ne slijede Allahovu volju, te je pozvao sve muslimane da se vrate na Allahov put.

Senad Pećanin je istakao kako je život u mjestima poput Gornje Maoče veoma opasan s obzirom da se tu škola izvodi po posebnom planu i programu.

Između ostalog Pećanin je javno progovorio i o tome kako su četvorica vehabija planirala da ga ubiju zbog čega mu je savjetovano da sa porodicom na godinu dana napusti BiH.

Pećanin je u emisiji “Nedjeljom u dva” govorio i o trenutnoj političkoj situaciji u BiH kazavši kako MIlorada Dodika smatra glavnim razaračem politike u Bosni i Hercegovini. On je istakao da se trenutno u BiH provodi nastavak politike Slobodana Miloševića.

“Mislim da prisustvujemo realnoj opasnosti raspada BiH. Vidim scenarij u kojemu bi dio mogao biti prikrpljen Srbiji, a ostatak na granici s Evropskom unijom vjerski radikaliziran”, rekao je Pećanin dodajući da Beograd predstavlja opasnost u regiji, dodao kako Srbija, a ni BiH nisu potpisale Rezoluciju o Srebrenici zbog veta kojeg je uložila RS, te pokazao dokumente koji svjedoče o tome da je Ratko Mladić bio na platnom spisku Jugoslavije, odnosno da zločine nije radio samo u ime RS.

(SodaLIVE.ba/Sarajevo-x)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x