Pripreme za “TK OPEN” teku planiranom dinamikom

0 466

U Tuzli je danas održana Konstituirajuća sjednica Organizacionog odbora 11. Međunarodnog turnira u karateu „TK-OPEN“, kojoj je predsjedavao premijer Tuzlanskog kantona i predsjednik Organizacionog odbora Enes Mujić. Pozdravljajući prisutne gospodin Mujić je izrazio zadovoljstvo što sve pripreme za organizaciju ovogodišnjeg TK-opena, čiji je pokrovitelj tradicionalno Vlada Tuzlanskog kantona, teku planiranom dinamikom.

Direktor Kluba borilačkih sportova „Tuzla-Sinbra“ Tuzla, organizatora Turnira, gospodin Fikret Selman je podsjetio prisutne da se ovaj Turnir održava od 1999. godine i da je od tada do danas okupio više od 12 000 takmičara iz 16 zemalja svijeta.

I ove godine na Turniru se očekuje veliki broj učesnika. Procjene su da će taj broj biti na nivou prošlogodišnjeg takmičenja kada je u Tuzlanskom kantonu boravilo 1 600 karatista.

Na današnjoj sjednici formiran je i Izvršni odbor Turnira, te usvojen Finansijski plan, koji predviđa da će za organizaciju Turnira biti neophodeno obezbijediti nešto više od 47 000 KM.

Premijer Tuzlanskog kantona i predsjednik Organizacionog odbora Enes Mujić je izrazio nadu da će brojni pojedinici i privredni subjekti dati podršku ovom sportskom događaju koji će ponovo, na najbolji način, prezentirati Tuzlanski kanton, Tuzlu ali i BiH u cjelini.

Već na današnjoj sjednici NLB Tuzlanska banka prihvatila je da bude jedan od zlatnih sponzora Turnira.

Tradicionalno, Međunarodni turnir u karateu  „TK open“ organizuje se u povodu Dana nezavisnosti BiH i ove godine, kao i prethodne, bit će održan 27. i 28. februara u Tuzli.

Planirano je da se prvog dana takmiče najbolji seniori, a drugog dana će biti organizovano takmičenje za djecu, kadete i juniore, kada se očekuje učešće 1 000 takmičara.

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x