Primarni cilj je zalaganje za usvajanje novog Ustava

2 367

Predstavljanje kandidata Stranke demokratske akcije za Zastupnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine na predstojećim Opštim izborima, 3. oktobra ove godine, bila je tema današnje press konferencije Kantonalnog izbornog štaba SDA Tuzlanskog kantona. Medijima su se obratili Muhamed Ibrahimović, nosilac liste za izbornu jedinicu dva, Ismet Osmanović, kandidat za za izbornu jedinicu tri i Fadil Hamzić, kandidat za izbornu jedinicu četiri.

Primarni cilj Stranke je zalaganje za usvajanje novog Ustava, kojim bi Bosna i Hercegovina bila definisana kao demokratska, regionalizirana, pravna, socijalna i sekularna država sa tri nivoa vlasti: državnim, regionalnim i lokalnim, istakao je Muhamed Ibrahimović.

Govoreći o prioritetnim zadacima u narednom periodu, Fadil Hamzić je naglasio da su neophodni razvojni zahvati koji će pospješiti zapošljavanje, te obezbijediti nova radna mjesta za armiju od 500.000 nezaposlenih u Bosni i Hercegovini.
Kad je u pitanju trenutno stanje u državi, Ismet Osmanović je istakao da je Stranka demokratske akcije uprkos općeprisutnoj recesiji, uspjela osigurati kontinuiranu isplatu penzija, te da je borba protiv sive ekonomije i osiguravanje socijalne sigurnosti za sve građane – apsolutni prioritet.
Pozivamo sve građane da 3. oktobra iskoriste mogućnost da svojim glasom doprinesu izgradnji bolje Bosne i Hercegovine, rekao je Elmir Huremović, kandidat za Skupštinu Tuzlanskog kantona te dodao da će SDA predizbornu kampanju nastaviti voditi na fer i korektnim osnovama, uvažavajući stavove političkih neistomišljenika.

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
nermin struja

Lopov do lopova pogotovo pogotovo ***je** ga regionalna eko deponija i njega i nacelnika zavadili su narod Huskica lopovi

čistizrak

A kave vi to nove nivoe vlasti spominjete: država – za SDA je FBiH samo tamo imaju vlast
regija – kanton na isto ti dođe
opština – svako u svojoj pravi cirkus a narod im dođe ko klovnovi u lokalnom cirkusu. Silne li ekipe od ova tri političara- lokalista…

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x