Prijem za delegaciju Državnog univerziteta u New Yorku

0 499

Premijer Tuzlanskog kantona danas se susreo sa delegacijom Državnog univerziteta u New Yorku (SUNY Canton) koju je predvodio predsjednik ovog Univerziteta dr. Joseph L. Kennedy. Susretu je prisustvovao i predsjednik Američkog univerziteta u BiH Denis Prcić.

Razgovarano je o saradnji i razvoju Američkog univerziteta u Bosni i Hercegovini, a koji uspješno sarađuje sa Državnim univerzitetom u New Yorku.

Gospodin Kennedy, koji se prvi put nalazi u posjeti Bosni i Hercegovini, izrazio je zadovoljstvo zbog uspješnog razvoja Američkog univerziteta u Bosni i Hercegovini te zahvalnost Vladi Tuzlanskog kantona na izuzetno dobroj sradnji i podršci koju pruža Američkom univerzitetu.
„Naše partnerstvo sa Američkim univerzitetom u Bosni i Hercegovini počinje se realizirati u punom kapacitetu sutrašnjom ceremonijom na kojoj ćemo promovisati prve diplomce ovog Univerziteta u Tuzli. SUNY je poznat po tome da naši diplomci uspješno pronalaze posao, a to želimo postići i kroz razvoj zajedničkih programa sa Američkim univerzitetom u Bosni i Hercegovini. Mi kroz te programe želimo školovati kadrove koji trebaju tržištu“.
Premijer Tuzlanskog kantona je uputio čestitke Američkom univerzitetu u Tuzli na uspješne četiri godine rada koje će sutra biti obilježene promocijom 18 diplomanata te zahvalnost Državnom univerzitetu u New Yorku na podršci koju pruža Američkom univerzitetu u našoj zemlji.

„Pokazali ste da vam je jedan od prioriteta kvalitet školovanja. Osim nastavnog procesa koji se odvija u BiH mladi ljudi imaju priliku da tokom boravka u Sjedinjenim Državama stiču i vrlo značajna dodatna iskustva i vještine. Očekujemo da će prva generacija koja će sutra dobiti diplome Američkog univerziteta u Bosni i Hercegovini dati veliki doprinos razvoju Tuzlanskog kantona i Bosne i Hercegovine u cjelini“ istakao je premijer Mujić.

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x