Pričinjena znatna materijalna šteta na području naše općine

2 632

Jako nevrijeme praćeno velikom količinom kišnih padavina u prijepodnevnim satima prouzrokovalo je izljevanje bujičnih potoka i rječica u više općina u TK. Vode su se nakon prestanka padavina uglavnom povukle u svoja korita, a pričinjena je znatna materijalna šteta, posebno na području općine Lukavac, koja je i najviše pogođena ovim nevremenom.

U vanrednom izvještaju Federalnog operativnog centra civilne zaštite navodi se da je na području općine Lukavac u selu Dublje, kod prilaza za jezero Bukvik, voda odnijela dio lokalnog puta. Ostalo je blokirano oko 30 putničkih vozila, koji nemaju alternativni pravac. U selu Orahovica poplavljeno je 80 posto stambenih i pomoćnih objekata i pričinjena je znatna materijalna šteta usjevima i plastenicima.

U selu G. Poljice riječica Mednica i rječica Ugar su se izlile i poplavile 30 stambenih objekata, dok se u selu D. Poljice riječica Ugar izlila i poplavila tridesetak stambenih objekata. Poplavljena su i dva privredna subjekta, privatna firma “Sidik” (građevinski materijal) i preduzeće za flaširanje i pakovanje vode “Safir”. Rijeka Ugar je odnijela jedan most i prekinula putnu komunikaciju za trećinu sela.

(SodaLIVE.ba/FENA)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
REALNOST

Tako vam i treba…pravite vi dzamije a kad voda nadodje kuku & lele.
Da me neko pogresno ne skonta….u zivotu moraju postojati prioriteti i ono sto ce nam obezbijediti egzistenciju pa tek onda drugo…to i Kur'an casni nalaze ali dzaba je to govorit ovcama .

adnan

da bogda hoce tako nasu opstinu da strefi poplava

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x