Preminula djevojčica koju je otac ostavio u zatvorenom automobilu

0 4.795

Preminula četverogodišnja djevojčica iz Rovinja koja je dva sata provela zatvorena u automobilu na ekstremnim temperaturama. Iako su se danima borili za njezin život, djevojčica je, nažalost, izgubila bitku te je jutros preminula u riječkom KBC-u.

Kako piše Dnevnik.hr, roditelji su odlučili donirati njezine organe kako bi na taj način spasili druge živote. Podsjetimo, četverogodišnju djevojčicu rovinjska Hitna pomoć u četvrtak je primila bez svijesti, a njenom teškom zdravstvenom stanju kumovala je ekstremna vrućina kojoj je bila izložena nakon što je bila ostavljena u vrelom automobilu. “Kada je došla bez svijesti u komatoznom stanju s visokom temperaturom, oko 40, i kao posljedica te temperature dijete je imalo febrilne konvulzije, odnosno one epileptičke napadaje koji nastaju kao posljedica temperature”, rekla je direktorica Opće bolnice Pula Irena Hrstić. Protiv 33-godišnjaka bit će podnesena krivična prijava. “Možemo potvrditi da je završeno kriminalističko istraživanje i da će Državnom tužilaštvu biti podnesena prijava zbog sumnje u krivično djelo povrede djetetovih prava”, rekla je glasnogovornica istarske policije. Policija nije htjela otkrivati detalje događaja pa se samo nagađa što se tačno dogodilo i zašto je 33-godišnji otac inače frizer ostavio svoju kćerkicu u autu tako dugo ne razmišljajući o najgorim mogućim posljedicama. Naime, njegovi klijenti za njega imaju samo riječi hvale. Kažu da ima još jedno dijete, ali i da je živio život za njih. Tvrde da je bio više nego odgovoran, da o njemu nikada nisu čuli ni jednu jedinu lošu riječ, a kamoli išta o zanemarivanju djece.

“Nikada niko za njega ne bi rekao da zanemaruje svoju djecu ili išta slično. On živi za svoju porodicu. Šta se tačno dogodilo tog dana i zašto je djevojčic ostavio u autu, niko ne može dokučiti”, kažu njegovi klijenti koji su također iznenađeni raspletom događaja. Neslužbeno, moglo se čuti da je bio na bolovanju, a njegova je zaposlenica imala puno posla taj dan pa je morao doći u pomoć, a kako je dijete bilo s njim, dovezao ga je u autu.

Navodno je spavala, a on je mislio skoknuti do salona na 15 minuta. Međutim, to se očito odužilo Istra ali i Hrvatska ne pamte ovakav slučaj a svakako najteže u cijeloj ovoj priči je nesretnim roditeljima.

Komentari

avatar