Premijer TK organizovao prijem za delegaciju Saveza sjedeće odbojke BiH

0 506

Premijer Tuzlanskog kantona Enes Mujuć danas je organizovao prijem za delegaciju Saveza sjedeće odbojke Bosne i Hercegovine koju je predvodio predsjednik Saveza Miralem Zubović.

Prijemu su prisustvovali članovi Saveza i reprezentativci Ermin Jusufović, Dževad Hamzić, Ejub Mehmedović i Vehbija Tokić te ministri u Vladi Tuzlanskog kantona Mirzeta Hadžić-Suljkić i Bahrija Mehurić.
Povod za ovaj susret bile su pripreme Saveza sjedeće odbojke Bosne i Hercegovine za odlazak na Svjetsko prvenstvo u sjedećoj odbojci, a koje će u julu ove godine biti održano u Sjedinjenim Američkim Džavama.

„Reprezentacija sjedeće odbojke BiH ove godine brani titulu svjetskog prvaka. Iako smo ovu titulu osvojili dva puta, šest puta bili osvajači titule evropskog prvaka i zlatnu paraolimpijsku medalju u Grčkoj nastup u Sjedinjenim Državama će biti veliki izazov za nas. Ipak, ubijeđeni smo da ćemo ponovo građanima Bosne i Hercegovini priuštiti mnogo radosti i opravdati povjerenje koje imamo“ istakao je gospodin Zubović.

Kako je danas naglašeno, nažalost, uprkos činjenici da je sjedeća odbojka najtrofejniji sport u BiH svaki put kada se odlazi na velika evropska i svjetska prvenstva neophodno je uložiti mnogo napora kako bi se obezbijedila finansijska sredstva. Odlazak u Sjedinjene Države bit će najskuplji projekat do sada za ovaj Savez, te je izraženo očekivanje da će ovaj nastup naše reprezentacije kao i prethodnih godina podržati i Tuzlanski kanton.

Premijer Tuzlanskog kantona Enes Mujić je i ovom prilikom članovima Saveza sjedeće odbojke uputio čestitke na svim dosadašnjim, vrhunskim rezultatima.
„Drago nam je što veliki doprinos rezultatima Reprezentacije sjedeće odbojke Bosne i Hercegovine daju i reprezentativci iz Tuzlanskog kantona. Mi smo svih ovih godina posvećivali dužnu pažnju i pružali podršku radu klubova koji okupljaju sportiste invalide, jer smatramo da njihov rad ima općedruštveni značaj.

Učinit ćemo dodatne napore da vam pružimo podršku i za ovaj veliki nastup, a kada su u pitanju rezultati, bez obzira na ishod Svjetskog prvenstva, sigurni smo da ćete i ovog puta na najbolji način prezentovati Bosnu i Hercegovinu“, istakao je premijer Mujić.

Ministrica Hadžić-Suljkić i ministar Mehurić su danas naglasili da Tuzlanski kanton sistemski podržava sportiste sa invaliditetom, na način da je to predviđeno Zakonom o dopunskim pravima boraca Tuzlanskog kantona te da se na poziciji sa koje se podržava sport i tjelesna kultura 11% sredstava odvaja za ove sportske klubove.
U skladu s tim, planirano je da klubovi koji okupljaju osobe sa invaliditetom u ovoj godini iz Budžeta Tuzlanskog kantona budu podržani sa 180.000 KM.

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x