Predstavljeni kandidati Novog ekonomskog pokreta

0 547

Kandidati Novog ekonomskog pokreta BiH i Građanske demokratske stranke, okupljeni u Koaliciju PREOKRET, prvi put su se jučer javno predstavili svojim glasačima i najavili potpuni preokret u BiH na svim nivoima vlasti.

Predstavila su se 144 kandidata Koalicije PREOKRET, a prigodnim porukama obratili su se nosioci lista sa svih nivioa vlasti: Kasim Selimović, Ines Memišević, Ehlimana Sarač, Kasim Mrkanović, Vinko Ćuro, Jusuf Alić, Muhamed Mahovac, Senad Gojak, Irma Muratović, Radmila Preininger, Faik Muhić, Fatima Pekić, Haris Ćorajević, Ivan Hmjelovjec, Vila Sutović, Đoko Štaka, kandidatkinja za dopredsjednika Republike Srpske Dubravka Lipovac i kandidat GDS-a za Predsjedništvo BiH Ibrahim Spahić.
Prvi se obratio Kasim Selimović, predsjednik Novog ekonomskog pokreta i podpredsjednik Koalicije, obrazlažući potrebu za preokretom.
– Zalažući se za sedam temeljnih političkih, ekonomskih i socijalnih reformi u naredne četiri godine mi planiramo u potpunosti promijeniti sliku BiH. Dosta je bilo ispraznih obećanja onih političkih partija koji su BiH i dovele do ruba propasti. Vrijeme je za nove političke snage, koje znaju kako organizovati građansko društvo i kako oživjeti privredu, kazao je Selimović. Kandidat za člana Predsjedništva BiH Ibrahim Spahić naglasio je kako je borba za ljudska prava najznačajnije područje njegovog političkog angažmana i da u tom smislu Bosna i Hercegovina mora promijeniti Ustav kako bi svi građani bili potpuno ravnopravni.
Među kandidatima Koalicije PREOKRET: GDS BiH i NEP BiH su tri doktora nauka, pet magistara, ukupno 70 žena, a 68 kandidata su mlađi od 30 godina. Kandidati Koalicije PREOKRET potiču iz svih konstitutivnih naroda, a 36 kandidata potiču iz manjinskih zajednica.

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x