Poziv sindikatima i civilnom društvu na demokratski ustanak 3. oktobra

0 439

U ime ideja sindikalizma i civilnog društva želimo im reći da njihova rukovodstva nemaju pravo da nastave kompromiterski kurs sa nacionalističkom vladajućom elitom i na taj način dovode u zabludu svoje članstvo i cijelo društvo da su svi isti i da izlaz iz krize ne postoji. Naša stranka poziva radnike i građane na demokratsko rušenje vlasti koja prijeti da nas konačno i trajno uništi u naredne četiri godine.

Naša stranka obavještava javnost da neće više odgovarati na benigne inicjative Sindikata BiH i organizacija civilnog društva koje upućuju i vladajućim i opozicionim strankama.

Mi iz moralnih razloga ne želimo da nas više stavljaju u istu ravan sa političkim strankama na vlasti koje pljačkaju ovu zemlju godinama na očigled Sindikata BiH i organizacija civilnog društva. Pozivamo ih da se fokusiraju na stoljetne vrijednosti sindikalnog pokreta i civilnog društva širom svijeta i kao istinski borci radničkih i građanskih prava pozovu svoje članstvo na demokratski ustanak 3. oktobra kako bi skinuli sa vlasti političke stranke koje su dovele našu zemlju i njihovo članstvo na najgore mjesto u Evropi: po broju nezaposlenih ljudi, po korupciji, po najnižim izdvajanjima za nauku, itd. Poštujemo i podržavamo angažman Transparensy International i pozivamo ih da se ugladaju na njihovo liderstvo u polju civilnog društva i borbe za demokratiju.

U ime ideja sindikalizma i civilnog društva želimo im reći da njihova rukovodstva nemaju pravo da nastave kompromiterski kurs sa nacionalističkom vladajućom elitom i na taj način dovode u zabludu svoje članstvo i cijelo društvo da su svi isti i da izlaz iz krize ne postoji.

Naša stranka poziva radnike i građane na demokratsko rušenje vlasti koja prijeti da nas konačno i trajno uništi u naredne četiri godine.

PR Naša stranka

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x