Povrijeđeno šest članova porodice Suljkanović i dva policajca

1 566

Šest članova porodice Sulje Suljkanovića (75) i dva policajca povrijeđeni su u petak u Donjim Raincima kod Kalesije u sukobu koji je izbio tokom izvršenja sudskog rješenja o rušenju Suljine betonske ograde. Komšije su tužile Suljkanovića zbog navodnog uzurpiranja zemljišta.

Privedeni u stanicu

Iz MUP-a Tuzlanskog kantona kazali su nam da se osam članova porodice Suljkanović fizički suprotstavilo izvršenju naredbe, te da su službenici policije uhapsili sve osobe i priveli ih u Policijsku stanicu u Kalesiji.
Međutim, Suljkanovići su nam ispričali i svoju verzije priče koja se razlikuje od onoga što tvrde u MUP-u.
– Mi nismo nelegalno postavili ogradu. Ograda je na našem zemljištu i to vam može potvrditi cijelo selo, a drugo je što je Sud donio sramnu odluku. Mi nikoga nismo napadali, samo smo stajali branili svoje. Bilo je pedesetak policajaca, a došli su i specijalci iz Tuzle. Oni su nas najviše tukli. Po četvorica bi se zatrčala prema nekom od nas i obarali nas, udarali, lomili nam ruke. Na mog brata Nijaza repetirali su pištolj kada je pokušao kamerom snimiti kako nas tuku – ispričao nam je Suljin sin Enes Suljkanović (26), koji je zadobio povrede na rukama i grudnom košu.

Nikoga nisu dirali

Priču članova porodice Suljkanovića potvrdila nam je i komšinica Fatima Suljkanović.
– Nikada ovako nešto nisam vidjela. Tukli su ih tuzlanski specijalci, a kalesijski su stajali sa strane i gledali. Suljina djeca su bila mirna i nikoga nisu dirala. Cijelo selo zna da ništa tuđe nisu uzeli i da su samo htjeli zaštititi svoje. Ako bude trebalo, svi ćemo ići da svjedočimo u korist Sulje i njegove djece – kazala nam je Fatima.

Najavili tužbu

Osim Enesa, povrijeđeni su još i njegova braća Damir, Muharem i Sejfo, snaha Esma i bratić Ejub. Sve njih su policajci prvo priveli u Policijsku stanicu Kalesija, a nakon toga su ih odvezli do kalesijskog Doma zdravlja gdje im je ukazana ljekarska pomoć.Iz Doma zdravlja su upućeni na preglede u Univerzitetsko-klinički centar Tuzla. Među privedenim je bila i Enesova sestra Hanifa.O cijelom događaju je obaviještena i dežurna kantonalna tužiteljica Dijana Milić. Kako saznajemo, Suljkanoviće bi mogli teretiti za napad na službene osobe, no i Suljkanovići najavljuju tužbu protiv policije.

(SodaLIVE.ba/Avaz)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
jatak

zao mi je ovih ljudi , ali dolazi vrijeme kada ce svi uskoro da uvide da sa drzavom nema zajebancije ni natezanja , ovako ti je ili nikako sto je vec dokazano iz prilozenog , pocela je disciplina kicme.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x