Potpuno zaustavljen željeznički saobraćaj prema jugu zemlje

1 480

Već četvrti dan štrajkuju željezničari, potpuno je zaustavljen željeznički saobraćaj prema jugu, a niko iz vlasti zbog toga ne reaguje. U Čapljini je sve blokirano. Štrajkači su jučer očekivali generalnog direktora Željeznica Federacije koji im je, navodno, obećao doći i s njima razgovarati. No, od njegovog dolaska nije bilo ništa.

Radnici ne vjeruju da će uprava realizovati dogovor o kreditu kojim bi se omogućila isplata potraživanja. Iz Uprave kažu da radnicima do ponedjeljka, kada se premijer vraća u zemlju, ne mogu ništa reći. Štrajkači u Čapljini su dodatno revoltirani najavom da će protiv sedam radnika biti podnesene prekršajne prijave.

Željezničarima u Čapljini jučer su se pridružile i kolege u Sarajevu i Tuzli. Njih pedesetak u Sarajevu blokirali su prugu u naselju Rajlovac te time onemogućili odvijanje željezničkog saobraćaja. Na području Tuzle održan je dvosatni štrajk upozorenja u kojem su učestvovali predstavnici dva sindikata izvršnog osoblja i tehničko-kolske službe. Vozne kompozicije su bile zaustavljene u Kreki i Lukavcu. Tako će, kažu, biti i u narednim danima.

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
"ostali"

@”Štrajkači su jučer očekivali generalnog direktora Željeznica Federacije koji im je, navodno, obećao doći i s njima razgovarati. No, od njegovog dolaska nije bilo ništa.”

Bas su se i zabrinuli zbog strajka!!!!!!!

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x