Potpisani ugovori sa 522 korisnika Studentskih kredita

0 447

522 studenta dodiplomskog studija sa područja Tuzlanskog kantona danas je na svečan način potpisalo Ugovore sa Ministarstvom obrazovanja, nauke, kulture i sporta. Riječ je o Ugovorima za studente – korisnike kredita u 2010. godini.

Iz Budžeta Tuzlanskog kantona za ovu godinu i namjenu izdvojeno je oko 627 hiljada konvertibilnih maraka a pravo na ugovore su ostvarila 522 studenta dodiplomskog studija po osnovu socijalnog statusa i ostvarenih natprosječnih rezultata. I ove godine Ministarstvo obrazovanja daje značaj obrazovanju mladih ljudi, a iznos kredita je 1200 konvertibilnih maraka na godišnjem nivou – istakla je Mirzeta Hadžić-Suljkić, ministrica obrazovanja u Vladi TK.

Kako je istakla resorna ministrica prilikom potpisivanja ugovora dvije trećine od ukupnog iznosa će korisnici kredita uskoro imati na svojim računima, a neki od njih novac neće morati ni vraćati ukoliko u toku školovanja ostvare odlične rezultate uz odgovarajuću potvrdu, koja je dokaz tome.

U ime Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona ugovore je potpisala ministrica Mirzeta Hadžić-Suljkić nadajući se da će se u narednoj godini iznaći viša finansijska sredstva, budući da su ova na prošlogodišnjem nivou.

(SodaLIVE.ba/RTV Slon)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x