Porodica akademika Abdulaha Sidrana napadnuta od strane nepoznatih osoba

0 4.103

Kako nam je potvrdila Sidranova supruga Sabija, nepoznati muškarci, krupnije konstitucije, došli su u sitne sate na vrata stana poznatog umjetnika u ulici Marsela Šnajdera u sarajevskom naselju Koševo i počeli zvoniti na vrata.

– Djeca i ja smo spavali kada sam čula zvono i nekakvo kretanju u stubištu. Najprije sam mislila da sam pogriješila, ali sam potom ponovo čula zvono. Neko je zvonio na način kako to radi samo Avdo! Mislila sam da je on došao pa sam povirila na špijunku. Nepoznati muškarac prislonio je glavu na vrata i govorio:

“Sidrane lopove, Sidrane lopove…” Potom su munjevito otrčali niz stepenice. Bila sam šokirana. Otvorila sam prozor kuhinje i pogledala. Nisu se spustili niz stepenice, nego su preskočili zid i otišli uz strminu iza zgrade. Lice im nisam vidjela već samo leđa. Učinili su mi se krupni i visoki – kazala nam je uznemirena Sabija.

Javno djelovanje

Ulazna vrata zgrade bila su zaključana pa nikome nije jasno kako su provokatori ušli u objekt, ali očito su o svemu bili dobro obaviješteni. Prestrašena za djecu, 15-godišnjeg Tarika i 12-godišnju Amru, Sabija o nasrtaju na porodicu Sidran nije obavijestila policiju.Abdulah Sidran, koji je u vrijeme incidenta bio u Goraždu, gdje radi na svojim djelima, šokiran je posljednjim događajima. Vjeruje se da je upravo on bio meta.
– Radim 40 godina. Svašta sam u životu prošao, ali nisam imao ovakve vrste nelagode i prijetnji. Ovako nešto nikada mi se nije desilo – ogorčen je Sidran, te iako nije želio govoriti o mogućim razlozima napada na njegov stan, strahuje da nije bila riječ o šali.

Mogući motivi napada

Više je razloga zbog kojih bi akademik Sidran mogao biti na udaru nasilnika. Tako se u medijskim krugovima pretpostavlja da bi meta napada mogao biti zbog nedavnih susreta s kontroverznim rediteljem Emirom Kusturicom.
No, mnogo vjerovatnije je da se ti razlozi mogu tražiti u činjenici da je Sidran aktivan u Savezu za bolju budućnost BiH,

(SodaLIVE.ba/DEPO)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x