Pomoć borcima u iznosu od 355.550 KM

2 576

Služba za Boračko invaldisku zaštitu Općine Lukavac na osnovu Odluke Ministarstva Tuzlankog kantona raspisala je javni poziv prema kojem će biti odobrena bespovratna novčana sredstva za pomoć u rješavnju stambenih potreba branilaca odnosno članova njihovih porodica sa stalnim mjestom prebivališta na području Tuzlanskog kantona za 2010. godinu. Sredstva za ovu godinu planirana su Budžetom u ukupnom iznosu od 355.500 KM.

Podsjećanja radi, pravo na dodjelu sredstava na osnovu Javnog poziva imaju kandidati koji nemaju riješen stambeni status i da iste rješavaju na području Tuzlanskog kantona odnosno da imaju stalno mjesto prebivališta na podrucju Kantona, i ostvaruju prava iz oblasti boračko- invalidske zaštite u općini Lukavac, te da posjeduju valjanu dokumentaciju za učešće po javnom oglasu.

Iznosi sredstava koji se mogu odobriti na osnovu javnog poziva raspoređenni su po kategorijama . Tako će za članove porodica šehida i poginulih boraca biti izdvojeno 127.000 KM za RVI 101.500 odnosno za demobilisane borce u ukupnom iznosu od 127.000 KM.

Zahtjev sa potrebnom dokumentacijom mogu se podnijeti zaključno sa 18.06 2010 godine u Šalter Sali općine Lukavac šalter br 4 ili na adresu ulica trg Slobode br. 1 sa naznakom „Komisija za rješavanje stambenih potreba uprvom stepenu“. Obrazac za podnošenje zahtjeva se nalazi u šalter Sali Općine Lukavac ili na internet stranici www.lukavac.ba

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
lovac

Bojim se da ce polovina novcanih sredstava otici u ruke onim koji to ne trebaju,takode trebalo bih zamijeniti komisiju i staviti ljude od povjerenja i struke a ne da svake godine ista lica dobijaju pomoc.

otpisani

Isao ja pitat ko ima pravo na ta sredstva-samo oni koji su koristili ta sredstva i prosle godine,haman dobro podmitili komisiju pa ovi vele “evo salameta” i ove godine.FUJ GAMAD

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x