Poljice: “Šareni most” visokog rizika

4 766

Na našu email adresu dobili smo pismo čitatelja koje u nastavku prenosimo u cjelosti.

Na regionalnom putu Lukavac-Živinice, u mjestu Poljice Donje, nalazi se most od velikog rizika za saobraćaj! Već nekoliko godina sa tog mosta slijeću vozila u mali potok Ugar, uglavnom zbog vožnje neprilagođene uslovima na putu i nepoštivanja znakova prvenstva prolaza, ali najviše zbog male širine mosta.

Radi se o izuzetno uskom mostu koji je nepregledan za oko vozača sa obje strane i uzak da bi se na njemu križala dva mala auta, a da ne govorimo o velikim vozilima. Most, koji lokalni mještani nazivaju “Šareni”, iz pravca Lukavca je zaklonjen velikim objektom, skladištem građevinskog materijala, a sa druge strane je nepregledan zbog oštre krivine i žbunja, te visoke ograde i drveća uz sami put!

Na svu sreću još niko nije izgubio život na tom mostu, ali oštećeno je na desetine vozila. Sama ograda mosta kidana je i izvaljivana više puta od udara automobila. Nažalost, ne znam da li su Općinske vlasti ikada uzele u razmatranje proširanje ovog mosta, niti da li direkcija za ceste ima neke planove za to. Potrebno je samo dva metra proširiti most da bi se nesmetano odvijao saobraćaj na ovom mjestu. Sve što je do sada rađeno na njemu jeste postavljanje i farbanje ograde kada je neko ošteti automobilom i postavljanje par znakova upozorenja koje i onako niko ne poštuje!

Nadati se da će ostati i dalje “Šareni” most a ne neki “Crni” most i da ga osim znakova upozorenja neće krasiti spomen ploče nastradalih.

Pišem Vam ovo u nadi da ćete se sjetiti i naći vremena da napravite jedan blic članak o ovom mostu. Možda će to nekome spasiti život, ko zna!?

Ekipa našeg portala posjetila je spomenutu lokaciju u Poljicu, a u neposrednoj blizini mosta zatekli smo i pripadnike PU Lukavac koji su nam potvrdili da je na ovom mostu do sada zabilježeno više saobraćajnih nezgoda.

“Vozači jednostavno ne poštuju znakove upozorenja i to je glavni uzrok nezgoda koje se dešavaju ovdje. Ova dionica puta je zbog oštrih krivina i zavoja, sama po sebi kritična tačka i svi učesnici u saobraćaju bi trebali obratiti pažnju na saobraćajne znakove što bi svakako dovelo do smanjenja broja nezgoda kako na ovom mostu tako i na kompletnoj dionici puta”, rekli su za naš portal pripadnici PU Lukavac.

U nastavku donosimo fotografije tzv. “Šarenog mosta” na kojima se jasno vide tragovi kočenja te oštećenja na mostu, što bi svakako trebalo biti jasno upozorenje svim vozačima na maksimalan oprez prilikom vožnje na ovoj dionici regionalnog puta Lukavac-Živinice.

[nggallery id=81]

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
4 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Adi_parazit

hahahahahaha….josh da mi je znati ko je “srocio” ovaj izvjestaj, ljubi ga Tajoooo 🙂 

Nije sve u mostu, neshto je i u potoku 😀 

Ovo je samo dio onoga, sto prethodna vlast nije ispunila obecanje,a oktobar se blizi,sad ce nam uraditi sve mostove, i puteve, kako bi dobili opet izbore…zivjela demokratija!

Denal

Eh da voze koliko je ogranicenje kroz naseljeno mjesto vjerovatno nebi slijetali

PaRaZiT

Ali da idu kroz naseljeno podrucje dozvoljenom brzinom, ne bi se ovo desavalo, ovo se desaje onim koji ovim putem idu min. 100 km/h tako da veecinu ovih nesreca na ovom dijelu se desaje zbog nepostivanja propisa…

kvrc

meni se isto nekoliko puta desilo da se nadjem u kriticnoj situaciji,a nevozim brzo

a sto se tice aktuelne vlasti ,nemojte da ih dirate,pa nas predsjednik u MZ Poljice nije jos uspio ni trecinu svoje famelije da zaposli po raznim radnim mjestima a vi bi sad da ga kudite i da ga otjerujete,a ni vodu nam jos nije uspio napravit skroz zatrovanom,zato pustite covjeka da ispuni sebi zadane zadatke

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x