Policija spriječila postavljanje kamena temeljca ispred Vlade RS

0 499

Na Trgu Krajine organizovano je druženje članova Naše stranke sa građanim glavnog grada Republike Srpske. U razgovoru sa građanima Bojan Bajić predsjednik stranke, Damir Miljević nosliac liste za Narodnu Skupštinu Naše stranke ispred Koalicije NS – NSP Zdravko Krsmanović i drugi kandidati Naše stranke na Opštim izborima 2010 razgovarali su o trenutnom stanju u državi, ekonomskoj krizi, siromaštvu, ali i o brigama koje more jednog prosječnog građanina.

Nakon razgovora, članovi i simpatizeri Naše stranke uputuli su se prema Administrativnom centru Republike Srpske, gdje su pokušali da postave simbolični kamen temeljac, kao znak upozorenja na kako kažu, mafiju koja vodi Bosnu i Hercegovinu. Na bijelom mermernom kamenu jasno je ispisana poruka Rat mafiji.

– Naša stranka smatra da ovu zemlju vodi mafija i da ona koristi nacionalnu retoriku da bi zavadila ljude i da se tako skreće pažnja sa kriminala i korupcije. Ovim kamenom Naša stranka objavljue rat mafiji. Nema smisla govoriti o reformama ako ovom zemljom upravljaja mafija, rekao je predsjednik Naše stranke Bojan Bajić.

– Ovo je simboličan gest kojim stanovništvu želimo poručiti da je naš osnovni cilj smanjenje kriminala, korupcije i rasipništva što je preduslov bilo kakvih budućih razvojnih programa – izjavio je Damir Miljević. Besmisleno je pričati o ekonomskom i društvenom razvoju uopšte prije nego što riješimo korupciju i rasipništvo. Osnovni ciljevi Naše stranke su: smanjenje korupcije i siromaštva, razvoj ekonomije i briga o socijalno ugroženim grupama, kaže Miljević.

Nakon kraćeg razgovora sa pripadnicima MUP-a RS na platou ispred Administrativnog centra Vlade RS, a koji su od predstavnika Naše stranke tražili da uklone kamen temeljac ili da ga ostave na protokolu Vlade, Bajić je pred okupljenim novinarima kratko prokomentarisao: Na zahtjev policije primorani smo da sklonimo kamen temeljac. Pozivam policiju da protiv mene pokrene postupak i kazne me jer ne poštujem zakon – rekao je Bajić

PRESS Koalicija Naša stranka – Nova sicjalistička partija Zdravko Krsmanović

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x