Podržani zaključci zbora građana MZ Bistarac Donji

0 695

Na 23. redovnoj sjednici OV Lukavac, razmatrana je i Informacija o postavljenjim vijećničkim pitanjima i pokrenutim inicijativama za šest mjeseci ove godine, koja je jednoglasno usvojena uz zaključak da se do naredne redovne sjednice OV Lukavac, koja će se održati krajem septembra, dostave svi odgovori na dosad postavljena pitanja i vijećničke inicijative. Vijećnik Mehmed Suljić je predložio da se OV Lukavac, kvartalno podnose izvještaji o realizaciji donešenih zaključaka.

Vijećnici koji participiraju u OV Lukavac bili su jedinstveni u podršci građanima MZ Bistarac Donji, koja se ticala zaključaka sa zbora građana ove mjesne zajednice, održanog 16. jula 2010. godine, zbog problematike izgradnje nove deponije šljakišta za Blok 7, u termoelektrani Tuzla, na lokaciji bivšeg PK Šički brod. Konstatovano je da se u javnu raspravu, prije izgradnje nove deponije šljakišta, uključi i Općina Lukavac, kao i mjesne zajednice koje gravitiraju ovom području. Podržan je i zaključak da se svi zahtjevi za vraćanje ekspropisanog zemljišta za potrebe PK Šički brod, riješe, te da se svim bivšim vlasnicima vrati zemljište.

Razmatran je i zahtjev JU Dom zdravlja Lukavac, za davanje saglasnosti ovoj ustanovi za provođenje procedure oko dugoročnog kreditnog zaduženja, koji je takođe jednoglasno prihvaćen. Jednoglasno su prihvaćena i sva tri Rješenja imovinsko-pravne prirode, kao i prijedlog teksta novog Javnog poziva za izbor člana UO „JU za odgoj i obrazovanje djece predškolskog uzrasta“ Lukavac, koji je utvrdila Komisija za izbor i imenovanje i administrativna pitanja.

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x