Počeli ˝Dani sporta Univerziteta u Tuzli˝

0 1.413

U povodu manifestacije „Dani sporta“ u organizaciji Univerzitetskog sportskog društva Univerziteta u Tuzli, jučer je u Univerzitetskoj sportskoj dvorani upriličena press konferencija.

Prisutnim gostima, te predstavnicima medija, dobrodošlicu je poželio predsjednik Univerzitetskog sportskog društva dr. sc. Meho Alić-Partić van. prof. koji je ukratko predstavio raspored predviđenih aktivnosti na ovogodišnjoj manifestaciji „Dani sporta na Univerzitetu u Tuzli“.

U periodu od 24.05. do 27.05. predviđena su tri turnira, i to u odbojci, nogometu i stolnom tenisu, za koje su,na press konferenciji izvučeni parovi. Pored pomenutih turnira u planu je i akcija „Kretanjem do zdravlja“- pješačka ruta od Filozofskog fakulteta, sa početkom od 10 sati, do naselja Vršani. Na pomenutoj akciji predviđeno je polaganje cvijeća nastradalim građanima Tuzle na „Kapiji“.

Eliminacioni turnir u malom nogometu i odbojci će dati imena fakulteta koji će nastupiti u finalnim utakmicama predviđenim za 26.05. u 13 sati u Univerzitetskoj sportskoj dvorani, odnosno poligonu ispred dvorane.

Za isti dan predviđen je i turnir u stolnom tenisu koji će se održati u sali Fakulteta za tjelesni odgoj i sport sa početkom u 15 sati. Pored pomenutih takmičarskih turnira odigrat će se i revijalna, egzibiciona košarkaška utakmica između pobjednika Univerzitetske košarkaške lige, studenata Fakulteta za tjelesni odgoj i sport, i izabrane selekcije Univerziteta u Tuzli koja će se održati 27.05. u Univerzitetskoj sportskoj dvorani sa početkom u 19:30 sati.

Organizator, Univerzitetsko sportsko društvo, na čelu sa profesorom Alićem-Partićem, ističe kako je zadovoljan brojem prijavljenih ekipa za ovogodišnju smotru u svim sportovima, te se nada da će takmičenja proći u fer i korektnom nadigravanju studenata, koji ovaj događaj koriste za druženje u malo drugačijem, sportskom ozračju.

Ammar Zukić
Univerzitetsko sportsko društvo

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x