Počele pripreme za najmasovniji valcer u Tuzli

0 460

Projekat Everybody waltz now iz dana u dan ima sve vise pristalica. Na adresu organizatora svakim danom stižu riječi podrške pomenutom projektu. Od izuzetne važnosti su podrška Opštine Tuzla i Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona.

Opština Tuzla i Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK ocjenili su da će projekta Everbody waltz now imati značajnu ulogu u kulturnom životu mladih. Ova vrsta podrške podiže pomenuti projekat na jedan viši nivo implementacije.

Naime zahvaljujući podršci Općine Tuzla i Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK, u projekat se uključuju osnovne i srednje škole na području Tuzlanskog kantona. Podsjećamo da će se 08.aprila u 14 sati , u prostorijama Fakulteta za tjelesni odgoj i sport Univerziteta u Tuzli, održati prezentacija Projekta profesorima tjelesnog odgoja i sporta.

Manifestacija obaranja Guinnessovog rekorda u najmasovnijem bečkom valceru, kako je planirano, održat će se na tuzlanskom Trgu Slobode.

Za sve one koji ne znaju plesati od 14.aprila zvanično počinje i besplatna plesna škola pri Univerzitetskom plesnom klubu. Plesna škola će se održavati u dva termina, srijedom i četvrtkom i namijenjena je svima, bez obzira na uzrast.

Podsjetimo da je registracija plesnih parova za učešće u manifestaciji u toku te da se svi mogu registrovati na zvaničnom web sajtu valcera www.valcer.ba. A uskoro registracija počinje i na Univerzitetima širom Bosne i Hercegovine.

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x