Pobijedili učenici OŠ “Dobošnica“

1 3.578
Osnovna škola Dobošnica

U četvrtak su se u osnovnoj školi „Lukavac grad“ u Lukavcu, nadmetale dvije ekipe, osnovci škole u Dobošnici i škole domaćina. Dio je to projekta kojeg u saradnji sa Ministarstvom obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK, realizuje RTV Slon.

U projekat su uključene, osim ovih dviju škola i tuzlanske osnovne škole: OŠ“Simin Han“, OŠ“Miladije“, kao i škole iz Srebrenika: „Prva OŠ Srebrenik“ i OŠ“Duboki Potok“. Sve do kraja ovog mjeseca, kada će se u BKC-u Tuzla održati završno takmičenje uz učešće svih škola, u svakoj emisiji, koju snima RTV Slon i emituje nedjeljom u 20:30 sati, takmičit će se po dvije škole sa jedne općine.

Prilikom jučerašnjeg nadmetanja u poznavanju istorije i turističkih potencijala Općine Lukavac, žiri koji je bio sastavljen od predstavnika Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta, za pobjednike je proglasio učenike iz OŠ“Dobošnica“. Direktorima ovih dviju lukavačkih osnovnih škola uručeni su pokloni, a u drugom dijelu emisije, škole su se predstavile izvođenjem kulturno zabavnog programa.

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
~~~

oo je za pohvalu…;)

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x