Na razmatranju inicijativa za nabavku mjerne stanice za mjerenje zagađenosti zraka

5 855

Na jučer održanoj sjednici, Kolegij OV Lukavac je upoznat sa dopisom građanina Zebulona Pinkasa vezano za funkcionisanje Vijeća MZ Puračić, ali ga, zbog uvredljivog sadržaja teksta, nije razmatrao. Kolegij OV je osudio ovakve i dopise sličnog sadržaja i ubuduće ih neće uvrštavati u dnevni red sjednica. Na sjednici je zaključeno da općinska Služba za opću upravu, privredu i društvene djelatnosti, pripremi Izvještaje o radu Vijeća MZ za julsku sjednicu OV Lukavac.

Kolegij je utvrdio termin održavanja 21. redovne sjednice OV Lukavac, koja će se održati 31.05.2010. godine sa početkom u 9,00 sati u sali Policijske uprave Lukavac.

Na sjednici će se razmatrati: nacrt Zakona o prostornom uređenju i građenju, nacrt Zakona o promjeni namjene poljoprivrednog zemljišta i Informacija o stanju NUS-a i MES-a sa pregledom obrađenih površina i prijedlogom mjera za poboljšanje stanja.

Na sjednici u ponedjeljak će se razmatrati i Izvještaj o kvalitetu zraka na području Općine Lukavac i akti imovinsko-pravne prirode vezano za prijedloge dva Rješenja o dodjeli neizgrađenog gradskog građevinskog zemljišta na korištenje radi građenja i jednog koji se tiče izmjene pravosnažnog rješenja.

Osim kadrovskih pitanja, vijećnici će na 21.sjednici u okviru vijećničkih pitanja i inicijativa razmatrati i inicijativu OV Tuzla za donošenje amandmana na Ustav Federacije BiH, vezano za ukidanje federalnih jedinica-kantona i inicijativu Naše stranke za nabavku mjerne stanice za mjerenje i evidentiranje zagađenosti zraka na prostoru Općine Lukavac.

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
5 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Jasenko

Eh pa da vas vidimo vijecnici, ako ovo ne usvojite pokazat cete svoje pravo lice… a Sodalive molim da proprati ovu sjednicu kako nebi dobili nasminkane izvjestaje.

čistizrak

Valjda su vijećnici svjesni da i oni udišu lukavački “čisti zrak” pa će valjda donijeti odluku o nabavci mjerne stanice, a možda oni dišu na škrge???

h

Druze oni izgleda disu kroz novcanike 🙁

Milenko Blagojevic

Nadao sam se da ce problem zagadjenog zraka i vode(Modracko jezero i Spreca) biti rijesen od stranesire zajednice .Posto je to izostalo,predlazem da se oformi jedan gradjanski pokret slican onome koji smo bili inicirali 1990.Bili smo sacinili statut ,strategijski plan djelovanja,konsultovali zenicke strucnjake koji su u to vrijeme posjedovali bogato iskustvo o toj temi .”Pokret zelene akcije “,kako smo ga nazvali ,uspio je da se rezultati mjerenja zagadjenosti redovno objavljuju u tadasnjem komunalnom glasilu “Trinaestom septembru “.To je tada bilo jako tesko ostvariti jer su se rezultati krili od gradjanstva,sto ne bi trebalo da sada bude problem . Uvjeren sam da bi se znacajna pomoc dobila i od sadasnjih vlasnika cementare koji dolaze iz zemlje gdje je ekoloska svijest izuzetno visoka i gdje su zakoni koji se odnose na ekologiju precizni . Zelim da apelujem na sve one, koji bi na bilo koji nacin mogli da pomognu u zapocinjanju jedne dugorocne akcije,da se ukljuce.Trebao bi nam neko ,ko je u mogucnosti da to koordinira ,da sazove zainteresovane i odgovorne i da krenemo. Moj apel se posebno odnosi na sve one koji sada zive “u bijelom svijetu” da se masovno odazovu i daju doprinos u rjesavanju ovog prioritetnog problema .Siguran sam… Read more »

mirza

Pa sta je vama? Svi Lukavacki vjecnici su sa sela, kod njih u Gnojnici ako vam se ne gadi, Devetaku,Orahovici i tako dalje je cist zrak.
Stvarno mislite da je njima u cilju da urade nesto za nas grad.Pa samo gledaju svoje interese.U lukavcu nema poklopca ni na jednom sahtu, a rupe na cesti se vise ne mogu ni da zaobici, dok novi putevi u navedenim selima sve vise podsjecaju na autoban heheheh
ali neka je tako mi smo to dopustili
da namseljaci vedre i oblace

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x